Nieuwsbericht

(terug)

Nipt verlies voor strijdlustig ACKC

namens Websitecommissie, zondag 9 oktober 2016

Na vijf verlies partijen op rij is het voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam zaak om toch de moed er in te houden en met een positief gevoel aan de volgende wedstrijd te gaan beginnen. Zaterdag was er de uitwedstrijd tegen Viking (Wijk bij Duurstede). Viking staat met vier punten ook in de onderste regionen van de 2e klasse G, hier zou ACKC goede zaken kunnen doen om de aansluiting te behouden.

Coach Paul Vink is het vertrouwen in zijn team absoluut nog niet kwijt; er werd dus begonnen met dezelfde acht spelers in de basis als de vorige wedstrijd.
Het was Gerard Swart die de openingstreffer maakte, maar direct was de scheidsrechter aan de andere zijde resoluut bij het toekennen van een strafworp tegen Rik Millenaar en nog dezelfde minuut een stip tegen Stef Mommers, maakte dat ACKC al weer direct tegen een achterstand aankeek.
De scheidsrechter had hierbij duidelijk laten blijken wel heel erg gemakkelijk te fluiten voor een stip, zeker nadat eerst Jelle van de Water de stand weer gelijk had getrokken ook hij een stip tegen kreeg(3?2).

ACKC had het wel even lastig maar werd absoluut in het eerste kwart van de wedstrijd niet overlopen en hield de achterstand door doelpunten van Natasja Kuipers en Marlies Kant nog beperkt tot 5-4.Jammer genoeg kon ACKC dat het betere van het spel had niet doordrukken, integendeel, weer werd er twee keer een onnodige stip verzilverd door Viking en had inmiddels ACKC op een 8-5 achterstand gezet(waarvan vijf keer vanaf de stip)

Captain Van de Water kreeg na commentaar op de manier van leiding geven van de matig leidende scheidsrechter een gele kaart voorgehouden, tot overmaat van ramp werd door Stef Mommers ook nog een stip gemist. Uiteindelijk werd de ruststand 10-7.

Coach Paul Vink was tijdens de rust absoluut niet ontevreden over het vertoonde spel en was tevens echt niet blij met de scheidsrechter die duidelijk ACKC had benadeeld in de eerste helft. De boodschap van hem was duidelijk: ?Wij moeten als groep geen commentaar hebben op de leidsman maar kijken naar onszelf en de kansen benutten. En scherp zijn in het begin van de tweede helft, dan zie ik nog steeds mogelijkheden!"

Toch was het juist weer in het begin van het tweede bedrijf dat ACKC zich liet kennen en zag de thuisclub uitlopen naar 13-7 binnen drie minuten, ACKC kon wel kansen genoeg creëren, maar afmaken was er niet bij. Het was zelfs na een kwartier spelen 15-8.

Coach Vink nam zijn maatregelen en had oud eerste speler Mark den Hartog warm laten lopen om de laatste twintig minuten Rik Millenaar te vervangen. Ook kwam eveneens ervaren oud 1e speler Janneke Peek voor Ingrid Dekkers binnen de lijnen, puur om fysiek wat extra?s in de ploeg te brengen. Er werd wat extra?s verwacht van deze beide spelers en het kwam er ook, ACKC vocht zich helemaal terug in de wedstrijd en kon in een tijdsbestek van tien minuten (ondanks een gemiste stip van captain Van de Water) de achterstand verkleinen naar 15-13.

ACKC had nu de wedstrijd in handen en had het beste van het spel tot laatst bewaard. Wat was er in de laatste tien minuten nog mogelijk? De spanning liep steeds verder op en ACKC kwam nadat Viking nog een keer de korf had gevonden terug op één punt 16-15 via Gerard Swart en een stip van Jelle van de Water. Inmiddels werd Jelle van de Water nog voor de laatste minuten naar de kant gehaald en mocht dit seizoen voor het eerst Frank Bakker (topscoorder van vorig seizoen) zijn eerste minuten weer maken na een langdurige schouderblessure. Er werd alles uit de kast gehaald om er nog een gelijkspel uit te slepen, maar helaas werd ACKC geen tijd meer gegund en was er de zesde nederlaag op rij! Wel is ACKC op de goede weg en zal zeker in tweede helft van het veldseizoen nog de benodigde punten gaan binnen slepen .

Komende zaterdag is de laatste wedstrijd in de veldcompetitie 2016/2017, dan zal er in een thuiswedstrijd gespeeld worden tegen KOAG (Krimpen aan de IJssel).Mogelijk kan ACKC daar de eerste punten binnen halen, met steun van de ACKC-aanhangers. Na de wedstrijden aan het eind van de middag zullen wel 9 junioren en pupillen teams gehuldigd gaan worden voor het door hun behaalde kampioenschap, er zal dus sowieso een feestje worden gevierd op sportpark ?de Alm?.

De wedstijd op sportpark ?de Alm? zaterdag 15 oktober tegen KOAG begint om 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC2 tegen Vitesse 3.

Doelpuntenmakers tegen Viking: Natasja Kuipers, Marlies Kant, Gerard Swart en Jelle van de Water 3, Stef Mommers 2, Mark den Hartog 1.

(terug)