Nieuwsbericht

(terug)

ACKC faalt wederom en blijft puntloos

namens Websitecommissie, zondag 2 oktober 2016

Een thuiswedstrijd voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam stond er afgelopen zaterdag op het programma, met als tegenstander Maassluis die ook in de onderste regionen van de 2e klasse G verblijft. ACKC begon met hetzelfde team als afgelopen wedstrijd tegen ODO.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op in de beginfase, ACKC kwam via Gerard Swart al snel op voorsprong en kon dat zelfs uitbouwen naar 3-1 door Millenaar en Kuipers. Het eerste kwartier hadden de Almkerkers zelfs het betere van het spel, maar was het manco wederom het verzilveren van de vele kansen. De ploeg uit Maassluis kwam weer langszij en na twintig minuten stond de score op 4-4. Petra Verschoor maakte al snel de 5-4 en het leek erop dat ACKC zich had herpakt na de magere start in de eerst vier wedstrijden.

Maar er kwam al heel snel een kentering in de wedstrijd ,bij ACKC werden kans op kans gemist en de Maassluizenaren zagen op hun beurt kans om in een tijdsperiode van tien minuten een achterstand om te buigen in een 5-11 voorsprong .En zo hadden de Zuid-Hollanders meteen zo?n gat geslagen dat de wedstijd in principe al leek gespeeld. Vanwege een blessure was intussen Stef Mommers gewisseld en vervangen door zijn broer Frank.

Uiteindelijk kon met een 6-12 stand worden gerust. Niet direct onoverkomelijk, maar met de vorm waarin ACKC momenteel verkeerd zal het heel lastig gaan worden.

De tweede helft werd slecht begonnen, ACKC kon geen vuist maken om de achterstand weer wat te verkleinen, het stond zelfs na een minuut of tien al 6-15. Coach Paul Vink paste nog een wissel toe en bracht de ervaren Janneke Peek in voor Ingrid Dekkers. Wat de groen/witten ook probeerden, vele aanvallen stranden alweer in een vroeg stadium en lieten de meeste spelers hun koppie steeds meer hangen, ACKC kwam nog wel wat terug naar 10-17, maar deze opleving was van korte duur, met nog een minuut of vijf had Maassluis tijdens een tussensprint ACKC alweer op 10-21 gezet.

De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 13-23 stand. Conclusie die getrokken kan worden, is wel dat ACKC het dit veldseizoen weer heel zwaar gaat krijgen en tegen degradatie zal moeten knokken net als vorig seizoen. Hopelijk weet coach Paul Vink de juiste snaar te raken bij zijn ploeg de komende week bij de trainingen, op de ranglijst is ACKC nog dieper weggezakt in de 2e klasse G en bengelt alleen onderaan met geen enkele punt . Boven zich vindt het DES, VIKO en Viking met vier punten. Tegen de laatste ploeg Viking speelt ACKC komende zaterdag in Wijk bij Duurstede. Een ploeg die ook weinig scoort ,maar daarentegen ook heel weinig doelpunten tegenkrijgt. De wedstrijd op sportpark MariŽnhoeve vangt aan om 15.30 uur. Vooraf speelt ACKC2 (dat wel won afgelopen zaterdag tegen KCR 5 met 14-8) tegen Viking 2.

Doelpuntenmakers tegen Maassluis: Petra Verschoor 4,Jelle van de Water 3,Marlies Kant en Rik Millenaar 2, Natasja Kuipers en Gerard Swart elk 1.

Arie den Hartog

(terug)