Nieuwsbericht

(terug)

Te weinig kansen benutten nekt ACKC

namens Websitecommissie, zondag 25 september 2016

De ploeg van Coach Paul Vink stelde wederom teleur, niet door het veldspel, wat bij vlagen zelfs beter was dan van tegenstander ODO(Maasland) maar het schortte gewoonweg aan het benutten van kansen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat de spelers gretig aan de wedstrijd begonnen met als eerste aanval vak: Gerard Swart, Stef Mommers ,Marlies Kant en Petra Verschoor.

Direct in de beginfase benutte Marlies Kant een vrije bal , het eerste verdedigende vak met Jelle Van de Water(C) Rik Millenaar, Natasja Kuipers en Ingrid Dekkers(debuut bij ACKC, voor het eerst in de basis acht).
Dit vak kreeg in de beginfase tweemaal een standaardsituatie tegen, eerst werd een vrije bal tegen Natasja Kuipers benut en even later stond Stef Mommers behoorlijk in de weg en kreeg een stip tegen, maar binnen een halve minuut was het weer gelijk toen Ingrid Dekkers een schot van afstand verzilverde. Inmiddels waren er al vele schoten net niet raak terwijl de acties vooraf zeker beter verdiende. En zoals zo vaak benutte de tegenstander wel hun kansen, vooral Natasja Kuipers werd verschillende malen verschalkt, driemaal kreeg zij in het tweede kwartier van de eerste helft te maken met een tegenstander die te gemakkelijk tot schot kwam en waarbij verdedigend het allemaal wel iets beter had gekund. Ook Gerard Swart deelde mee in de malaise, hij werd een keer met een korte kans gepasseerd en kreeg ook nog een stip tegen. Inmiddels was er al een half uur gespeeld en stond het ACKC/Jeugdsportfondsteam met 2-7 achter, uiteindelijk werd er gerust met 3-7 na een schot van Marlies Kant.

Het eerste wat Coach Paul Vink zei tijdens de rust dat zijn ploeg goed had gespeeld maar het enige wat ontbrak was de afronding. Als je maar liefst 65 keer op de korf schiet en er maar 3 ingaan, doe je toch iets niet goed. Het zal in de tweede helft vooral gaan om de kansen wel te benutten!

ACKC begon furieus aan de tweede helft en kreeg ook het talrijk aanwezige publiek op zijn hand, zeker toen Van de Water en Kuipers de achterstand verkleinden naar 5-7. ODO kon toch nog wel wat terug doen en zette net als bij rust ACKC wederom op vier punten achterstand (6-10)!

ACKC vocht zich op zijn beurt weer terug met af en toe vloeiend aanvalsspel werd het door Swart en Mommers 8-10 en was er nog maar tien minuten gespeeld. De kansen werden steeds talrijker en verdedigend kon ACKC het (zij het soms met wat moeite) tot dan aan toe redelijk aan. Maar het duurde te lang voor er een score kwam, Jelle van de Water maakte nog wel de aansluittreffer 9-10.
ODO kon op het voor hun juiste moment anticiperen en gaf Van de Water en Mommers op hun beurt het nakijken. Weer was het gat drie punten! Stef Mommers kon van dichtbij met nog een kwartier te spelen 10-12 maken en ACKC leefde nog .Maar ondanks het soms betere spel, wat vaak wel veel te gehaast was (en dus de kans op fouten toenam), kon ACKC niet meer dichterbij komen en speelde de Maaslanders het goed uit met veel meer rust in hun spel. De eindstand werd uiteindelijk 10-14.

Er was veel teleurstelling op de gezichten af te lezen van spelers en iedereen die ACKC een warm hart toedraagt. De vierde keer op rij met lege handen, dit houdt wel in dat ACKC nog steeds zonder punten onderaan in de sterke 2e klasse B staat. ODO neemt inmiddels samen met RWA de eerste plaats in met zeven punten.
Komende zaterdag 1 oktober speelt het ACKC/Jeugdsportfondsteam weer een thuiswedstrijd ,nu komt Maassluis op bezoek . Maassluis staat met drie punten ook in de onderste regionen in de 2e klasse B. Hopelijk kan ACKC na het toch wel redelijk goede spel ,ook het scoringspercentage opvijzelen zodat eindelijk de hatelijke nul op de ranglijst weg is.

Afgelopen seizoen werd er in de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander nog met 19-16 gewonnen. De aanvang van de wedstrijd ACKC ? Maassluis op sportcomplex ?De Alm? is 15.30 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC 2 tegen KCR 5.
Doelpuntenmakers tegen ODO: Marlies Kant, Jelle van de Water, Gerard Swart en Stef Mommers 2, Ingrid Dekkers en Natasja Kuipers 1.

Arie den Hartog

(terug)