Nieuwsbericht

(terug)

Derby ACKC D2 - SKV D1 kent geen verliezers

door Marnix Kammer, zondag 18 september 2016

Een wat gekke kop boven een wedstrijd waar toch een winnaar was. Afgelopen zaterdag speelde ACKC D2 tegen SKV D1. Een onvervalste derby.

Maar bij deze derby geen middenstip die was verdwenen of een bekladde korfbalpaal. Nee langs de lijn wel fanatieke ouders die vroeger misschien wel met bloed aan de paal elkaar hadden bestreden. De kinderen waren slimmer dan hun ouders. Zij vochten een mooi en spannend duel fanatiek maar fair uit.

De eerste kansen waren voor ACKC en na een kwartiertje waar de Sleeuwijkse aanval geen potten kon breken stond er een stand van 4-1 op de borden in Almkerks voordeel. Echte Almkerkse namen als Verschoor en Koekkoek vochten duels uit met de Sleeuwijkers Koek en Slagmolen. De Sleeuwijkers lieten het kaas wat van het brood eten, maar kwamen snel terug. Met 2 doorlopers en een eigen verdiende stip bracht Sem Slagmolen de stand weer naar 4-4. De Sleeuwijkse aanval was wat directer, waar de Almkerkers mooie combinaties op de mat legden.

Ondanks het vroege uur een mooie strijd. Onder leiding van een sterke jonge scheidsrechter. Voor rust werd het toch nog 5-4: een mooi schot van Lonneke Bults aan Almkerkse zijde gaf de ploeg wat ze verdiende, een voorsprong. Coach Koek en Bakker hadden hun ploegen genoeg te vertellen in de rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Over en weer mooie kansen. ACKC kwam weer op 2 punten voorsprong en liep zelfs uit naar 7-4. Gelukkig pakte de Sleeuwijkse ploeg het snel op en met een mooie combinatie tussen Nadine Drost en Rens Koek rondde Rens met een mooi schot achter de korf af: 7-5. De aanval en de verdediging wisselden weer af. SKV werd nu sterker en ACKC had moeite om de bal in ploeg te houden. Esmee Boterblom bracht met een mooi schot de spanning langs de lijn weer terug.

In het veld was er niks van te merken. De kinderen hadden geen idee meer hoeveel het stond. Ze speelde puur voor hun plezier. In de laatste 2 minuten van wedstrijd kantelde het resultaat van de wedstrijd dan wel in het voordeel van SKV. Britt Naeye bracht met 2 puntgave doorlopers de eindstand op 7-8. De scheids floot kort erna voor het eindsignaal en het mooie was dat alle spelers naar de scheidrechter gingen om hem te bedanken, maar ook om hem te vragen wat de stand nu was. Prachtig om te zien dat resultaat niet altijd belangrijk is voor spelplezier.

Volgende week de return. We zijn benieuwd hoe het dan afloopt.
(stukje ingezonden door Dirk-Jan Drost, lid van SKV en oud-ACKC'er)

(terug)