Nieuwsbericht

(terug)

Nog steeds geen punten voor zwak ACKC

namens Websitecommissie, zondag 18 september 2016

Op het programma stonden afgelopen week twee wedstrijden voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam. Voor zaterdag 17 september was er een uitwedstrijd, nu tegen VIKO, vorig jaar de kampioen in de derde klasse, een vrij onbekende ploeg waar een viertal jaar geleden wel in de zaal tegen werd gespeeld.

ACKC kwam redelijk uit de startblokken en al snel op een voorsprong via Van de Water, nadat VIKO weer op gelijke hoogte was gekomen maakte Gerard Swart bij zijn rentree in de basis van het eerste team de 1-2 en ging het eerste kwartier gelijk op, maar het was duidelijk dat deze tegenstander veel in huis heeft om het ACKC heel erg lastig te maken.

Na een kwartier spelen was het nog 4-4, toch had VIKO wel het betere van het spel en kreeg ACKC steeds meer moeite om het achterin dicht te houden, aanvallend kon ook geen vuist worden gemaakt en werden de geboden kansen simpelweg niet voldoende benut. Inmiddels was er een 12-9 achterstand na een half uur spelen en was er gezien de stand nog geen reden om te paniekeren, VIKO drong nog wat aan en had daarbij de scheidsrechter niet bepaald tegen, eerst kreeg Gerard Swart een vrije bal om zijn oren en even later wees de leidsman tweemaal achtereen naar de stip vanwege een overtreding van Jelle van de Water. De ruststand was ineens opgelopen naar 15-9, zuur was het dat Stef Mommers in de slotfase ook nog een strafworp miste wat ook Marnix Kammer eerder in de wedstrijd eveneens had gedaan.

Coach Paul Vink had tijdens de rust tijd te kort om zijn team weer op de goede weg te helpen en was logischerwijs erg ontevreden over het vertoonde spel . En smacht net zoals heel ACKC naar een overwinning.

De tweede helft was er niet heel veel verbetering te bespeuren, in eerste instantie werd de achterstand niet groter maar dat duurde niet al te lang, de aanvallen van VIKO gingen steeds meer over de dames lopen, Vera van der Meijden had heel veel moeite met haar dame en kreeg in de eerste twintig minuten maar liefst drie stippen tegen, de achterstand was inmiddels behoorlijk opgelopen naar 21-14.

Coach Paul Vink had inmiddels al ingegrepen en haalde Natasja Kuipers naar de kant en liet Inge Scheffer haar plaats innemen, even later mocht ook nieuweling Marvin van de Berg (terugkomend van een blessure) zijn debuut maken met speeltijd in ACKC 1, hij werd de vervanger van Stef Mommers. Er kwam direct wat meer snelheid en beweging in het vak met Van de Berg ,een speler waar zeker nog een mooie toekomst voor is weggelegd.

ACKC maakte steeds meer fouten zowel aanvallend als verdedigend kon het VIKO niet lastig worden gemaakt, de thuisclub zette nog even een eindsprint in en raakte in een flow , de stand liep snel op naar 29-18, Marvin van de Berg bepaalde in de laatste minuut de stand op 29-19. Een bittere pil voor de Almkerkers die zich vooraf aan deze competitie het heel anders zouden hebben voorgesteld.

Dinsdag 13 september was er de uitgestelde uitwedstijd van 3 september tegen RWA in Poortugaal, het ACKC/Jeugdsportfondsteam had ook toen helemaal niets in te brengen ,tegen de inmiddels koploper van de 2e klasse G, al met de rust was er een 14-6 achterstand die niet meer kon worden omgebogen, uiteindelijk kon ACKC met een beschamende 23-11 nederlaag en een slecht gevoel terug naar Almkerk.

Voor ACKC wachten er de komende 2 weken een thuiswedstrijd, en kansen om van de onderste positie in de 2e klasse G af te komen. Zaterdag komt ODO uit Maasland naar Almkerk, tijdens de oefensessie is er nog een kleine overwinning geboekt tegen de Maaslanders, hopelijk kan ACKC dit thuis nog eens herhalen en eindelijk de eerste punten bemachtigen!
De wedstrijd op sportpark ?de Alm? vangt aan om 15.30 uur. Vooraf gegaan door ACKC 2 tegen PKC 5.

Scores tegen VIKO; Gerard Swart 6, Marlies Kant 4, Jelle van de Water 3, Vera van der Meijden en Marnix Kammer 2, Stef Mommers en Marvin van de Berg 1.
Scores tegen RWA; Stef Mommers 3, Natasja Kuipers, Jelle van de Water, Marnix Kammer 2, Merel Schram en Mark den Hartog elk 1.

Arie den Hartog

(terug)