Nieuwsbericht

(terug)

Geen winst voor ACKC tegen titelkandidaat

namens Websitecommissie, zondag 11 september 2016

De veldkompetitie is vorige week zaterdag weer begonnen, door de vele mutaties wegens vakantie, blessures en het trouwen van één van de selectiespelers is voor ACKC de competitie een week later van start gegaan en was het dit keer voor de net nieuwe trainer/coach Paul Vink lastig om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten tegen een tegenstander die zeker voor de titel wil gaan.

Uiteindelijk werd de opstelling 1e aanval vak:Marnix Kammer, Koen de Peuter, Janneke Peek en Marlies Kant en het 1e verdediging vak: Rik Millenaar, Jelle van de Water(C), Petra Verschoor en Vera van der Meijden.
De tegenstander DES (Delft)had de eerste wedstrijd tegen Maassluis al in winst omgezet en het was op voorhand duidelijk dat het ACKC/Jeugdsportfondsteam geen makkelijke middag tegemoet zou gaan tegen dit team.

De wedstrijd begon wat moeizaam voor de Almkerkers en zij wisten de geboden kansen in de beginfase niet af te ronden, terwijl de gasten al snel een 0-3 voorsprong op het scorebord lieten zien. Eerst deed Petra Verschoor iets terug later wist ook Marlies Kant de korf te treffen ,maar per saldo schoot men daar niet zo heel veel mee op. Tijdens de door de warmte ingelaste drinkpauze was de stand 2-5 en konden de spelers door de coach nog een keer op scherp worden gezet, al snel werd de achterstand tot 4-5 teruggebracht en bleek ineens dat er mogelijkheden waren voor ACKC om het deze tegenstander heel lastig te maken.

Na een 4-7 achterstand werd het door treffers van Van de Water, Peek en De Peuter na een half uur spelen 7-7 en was er weer alles mogelijk gezien het spelbeeld, waarin de gasten het beste van het spel hadden, maar ACKC zichzelf goed in de wedstrijd hield door echt hard te werken en er vol voor te gaan. Er werd gerust bij een 8-8 stand.

Coach Paul Vink was tijdens de rust gematigd tevreden over het vertoonde spel, maar wees zijn team erop dat er mogelijkheden zijn tegen DES. `Nu heb je kans om van ze te winnen, we kunnen nu voor een verrassing zorgen . We moeten er alle 8 vol voor gaan en niemand mag ook maar een seconde verzaken!`

De tweede helft begon tamelijk teleurstellend voor ACKC, eerst werd Jelle van de Water finaal voorbij gelopen door zijn directe tegenstander en binnen vijf minuten kregen Verschoor, De Peuter en Kammer het nakijken bij schoten van hun tegenstander. Het liep dus even anders dan gepland. Inmiddels was de achterstand al 8-12.

ACKC kon niet echt meer grip op de wedstrijd krijgen, er werden nog wel regelmatig goede kansen gecreëerd ,maar het rendement was net iets te laag om zich weer helemaal terug te knokken, tegen deze ontegenzeggelijk goede ploeg uit Delft. Marnix Kammer (met een schot van afstand en een stip) en Rik Millenaar (schot en doorloper) scoorden allebei nog twee keer voor dat de ingelaste drinkpauze werd gehouden, 12-17.

Coach Paul Vink zag zich genoodzaakt om te wisselen en om meer fysieke kracht in te brengen om eventueel nog wat te forceren haalde hij Coen de Peuter naar de kant en bracht tot ieders verrassing oud 1e speler en coach van ACKC 2 Mark den Hartog binnen de lijnen, die net een wedstrijd had gespeeld in het 2e. Dit alles vanwege de op dit ogenblik matige beschikbaarheid van spelers! De wedstrijd was inmiddels wel gespeeld maar ACKC liet zich van zijn beste kant zien,nadat de stand 12-18 was geworden, maakte Rik Millenaar een wonderschoon doelpunt door de bal achterwaarts in de korf te werpen. Ook Jelle van de Water en Janneke Peek pikten nog een doelpuntje mee. De laatste tien minuten maakte Jeugdspeler(A1) Jonne Millenaar haar debuut in een competitiewedstrijd in het ACKC /Jeugdsportfondsteam, zij maakte in de laatste minuut nog korte kans feilloos af en bepaalde daarmee de eindstand op 16-19. Een stand die de krachtsverhouding ongeveer weergaf.

Het 2e team met heel veel invallers wist zijn wedstrijd tegen Vriendenschaar 3 verrassend om te zetten in een 15-6 winst.

Komende dinsdag 13 september wacht er al weer een wedstrijd, dat gaat ACKC op bezoek bij RWA in Poortugaal, deze wedstrijd op sportpark ?Landweg? vangt aan om 20.30 uur. Ook nu is het ACKC/Jeugdsportfondsteam nog niet compleet maar komen wel de routiniers Stef Mommers en Natasja Kuipers weer in het veld. RWA is een oude bekende en is in principe te verslaan door een goed ACKC.

Dan gaat ACKC zaterdag 17 september op bezoek in Vianen en wacht daar VIKO ,een oude bekende lastige tegenstander ,maar wel één waarvan vooraf wordt verwacht dat deze door de groen/witten met winst kan worden afgesloten. De wedstrijd op sportpark ?Blankenstein? vangt aan om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers tegen DES; Rik Millenaar 4, Jelle van de Water, Marnix Kammer ,Marlies Kant, Petra Verschoor, Janneke Peek 2, Coen de Peuter en Jonne Millenaar 1.

Arie den Hartog

(terug)