Nieuwsbericht

(terug)

ACKC met nieuw elan competitie in

namens Websitecommissie, zondag 4 september 2016

Zaterdag 3 september start weer de 1e helft van de landelijke veldkorfbalcompetitie, voor ACKC zal dit vanwege diverse omstandigheden een week later zijn . De Selectie procedures hebben inmiddels plaatsgevonden en is dit jaar niet eenvoudig vanwege vakanties en jammer genoeg enkele blessures.

Voor de nieuwe ambitieuze Trainer/Coach, Paul Vink en conditietrainer en Coach van ACKC 2, Mark den Hartog zal het daardoor improviseren zijn om beide teams in de sterkste opstelling te laten spelen in het begin van de competitie.

Inmiddels zijn diverse oefenpartijtjes gespeeld tegen 1e klasser Weidevogels ,Oranje Wit , en 2e klassers DWS en ODO. Het is al wel duidelijk geworden dat bij de andere aanpak door de beide coaches al is gebleken dat vooral op vaak kleine details zal worden gelet , aan de conditie word heel hard gewerkt en Paul Vink wil vooral een dynamisch en beweeglijk korfballend ACKC zien dat ook voor het publiek aantrekkelijke wedstrijden op de mat kan neerleggen!

Ook heeft ACKC de selectie uitgebreid met spelers uit de jeugd en enkele spelers van de Voltreffers 1 uit Oosterhout, wat tevens tot gevolg heeft dat het de concurrentie bij de spelers onderling zal gaan vergroten. De Selectie bestaat uit de Dames: Marlies Kant, Petra Verschoor, Natasja Kuipers, Margo Schermers, Vera van der Meijden, Janneke Peek, Moniek van Suylekom, en overgekomen van Voltreffers; Ingrid Dekkers en Suzanne v/d Broek .

Heren; Jelle van de Water, Frank Bakker, Stef Mommers, Rik Millenaar, Koen de Peuter, Arné van Herwijnen, Marnix Kammer, Marcel de Haas, Jelmer Wolters, Marvin v/d Berg (overgekomen van Voltreffers) ,ook is Gerard Swart weer terug bij zijn club na ruim drie jaar afwezigheid vanwege studie.

ACKC is dit seizoen 2016/2017 in een pittige klasse 2G ingedeeld, waarin het uit zal komen tegen DES (Delft), RWA (Poortugaal), VIKO (Vianen), ODO (Maasland), Maassluis, Viking (Wijk bij Duurstede) en KOAG (Krimpen aan de IJssel).

Voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam staat er op zaterdag 10 September als eerste een thuiswedstijd gepland, op bezoek komt DES (Delft),in seizoen 2007/2008 en 2012/2013 troffen deze tegenstanders elkaar ook al in de competitie. ACKC kwam geen enkel maal tot een overwinning en zal er op gebrand zijn om dit keer de punten in eigen huis te houden en zo de competitie goed te beginnen!

De wedstrijd tegen DES op sportpark ?de Alm? vangt aan om 15,30 uur en zal worden voorafgegaan door de wedstrijd van ACKC 2 tegen Vriendenschaar 3.

Ook speelt ACKC 1 en ACKC 2 een midweekse competitie wedstrijd , ACKC 1 zal op dinsdag 13 september op bezoek gaan bij RWA(Poortugaal). Deze wedstrijd op sportpark ?Landweg? vangt aan om 20.30 uur. Op woensdag 14 september speelt ACKC 2 in Eindhoven tegen Rust Roest 4 ,aanvang 20,00 uur.

Arie den Hartog

(terug)