Nieuwsbericht

(terug)

ACKC trakteert coach op overwinning

namens Websitecommissie, zondag 29 mei 2016

De laatste competitiewedstrijd werd zaterdag onder prachtige en tamelijk warme weersomstandigheden op sportpark ?de Alm? afgewerkt door het ACKC/Jeugdsportfondsteam, met als tegenstander Maassluis ,dat de 2e plaats inneemt in de 2e klasse. Deze wedstrijd stond vooral in het teken van het afscheid van coach Dick van Houwelingen en basisspeelster Carola ?t Lam.

Onder het motto ?Thanks for Support? werd rondom deze wedstrijd aan de supporters en sponsoren een feestje aangeboden door de selectiespelers en begeleiders.

ACKC had zich vorige week al veilig gespeeld met een overwinning op Kinderdijk en stond er dus niets meer op het spel dan de eer van de overwinning . Een sterk ACKC hield de punten na een spannende wedstrijd ook nog in eigen huis en won uiteindelijk verdiend met 19-16.

De wedstrijd kwam in de beginfase voor ACKC nog niet zo lekker op gang en het keek na een minuut of vijf al tegen een 0-3 achterstand aan, toch was er geen enkele reden tot paniek bij het ervaren team. De achterstand werd door `t Lam, Kant, Bakker en Van de Water omgebogen naar 4-3 voorsprong en lieten de groen/witten zien over voldoende schijven tot score te kunnen komen.
ACKC had het wel lastig met het fysieke spelletje en vele duw- en trekwerk van de tegenstander en kon niet verhinderen dat er tien minuten voor de rust een 6-9 achterstand op het scorebord stond, maar zag toch weer kans via de onvoorspelbare Rik Millenaar en topschutter Frank Bakker de marge klein te houden en werd er bij een 8-9 stand gerust.

Tijdens de rust werd duidelijk dat de warmte zijn tol eiste bij de spelers; het nodige vocht naar werd binnen gewerkt. Coach Van Houwelingen spoorde zijn spelers nog één keer aan en was ervan overtuigd dat er een overwinning mogelijk was en dat het seizoen winnend kan worden afgesloten.
De tweede helft begon wat stroef, de achterstand werd 8-10, maar ACKC pakte het al snel weer goed op en boog het via Jelle van de Water, Rik Millenaar en Marlies Kant weer om naar een 11-10 voorsprong , waarbij aangetekend kan worden dat het 11e doelpunt gescoord door Kant de 200ste was voor ACKC in deze competitie.

De strijd ging nog enige tijd gelijk op en halverwege de tweede helft mocht Carola ?t Lam haar laatste score bijschrijven en werd na het nemen en verzilveren van een stip bij een 13-11 stand onder luid applaus gewisseld. Inge Scheffer nam haar plaats zeer verdienstelijk in. Er werd ook nog even vanwege de warmte een kleine drinkpauze ingelast. Marlies Kant vergrootte de voorsprong direct na de hervatting. De Rijnmondbewoners kwamen nog wel een keer terug naar 15-15, maar ACKC pakte het weer snel op en toonde zijn klasse, uiteindelijk kon een verdiende overwinning van 19-16 worden bijgeschreven, nog nooit was er gewonnen van deze tegenstander!

Na de wedstrijd werd er uitgebreid afscheid genomen van de coach Dick van Houwelingen die vier seizoenen ACKC leidde en het attractievere spel zoals het vooral de laatste wedstrijden werd gespeeld eigen heeft gemaakt. Ook werd Carola ?t Lam nog eens in het zonnetje gezet na elf jaar als basisspeelster te zijn uitgekomen heeft zij ook een punt achter het korfballen gezet. Tevens werd afscheid genomen van de selectiespelers: Bart de Peuter, Dieke van Tilborg, en Merel Schram, enkelen van hen zullen op een iets lager niveau gaan spelen vanwege studie, ook Johan Swart stopt en wil zich wat meer aan zijn gezin gaan wijden. Al deze spelers hebben diverse malen als invaller gefungeerd bij ACKC 1 .

Doelpuntenmakers voor ACKC: Rik Millenaar 5, Marlies Kant en Jelle van de Water 4, Frank Bakker 3, Carola ?t Lam 2, Natasja Kuipers 1.

Arie den Hartog

(terug)