Nieuwsbericht

(terug)

Grandioze overwinning ACKC op Kinderdijk

namens Websitecommissie, maandag 23 mei 2016

De korfbalcompetitie nadert zijn einde de laatste uitwedstrijd was er afgelopen zaterdag voor de ACKC-coryfeeŽn. Als tegenstander moest Kinderdijk worden betwist, coach Dick Van Houwelingen was er stellig van overtuigd dat er winst kon worden behaald, bij de thuiswedstrijd was er nog een 15-15 gelijkspel en was de winst al heel erg dichtbij.

Voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam was er zeker nog wel wat te behalen, bij winst zit ACKC in een zetel en speelt het volgend seizoen weer in de 2e klasse, bij verlies is het afhankelijk van de uitslag bij de concurrentie KVK dat thuis speelt tegen degradant Triade.

ACKC begon zoals vooraf afgesproken furieus aan het duel en nam al snel een 1-0 voorsprong via een schot van Natasja Kuipers, het werd al weer snel gelijk, Marlies Kant maakte de 1-2. Maar Kinderdijk leek toch niet zo snel van zijn stuk te zijn en boog de achterstand weer om naar 4-2 en was even de bovenliggende partij, benutte vrij gemakkelijk de kansen en liep langzaam uit naar 7-4 na een kwartier gespeeld te hebben. Toch liet ACKC zich absoluut niet wegspelen en creŽerde kans op kans en ging het plotseling beter lopen, de achterstand van 8-5 werd in een paar minuten door Carola ?t Lam, Rik Millenaar, Jelle van de Water Frank Bakker 3x helemaal teniet gedaan en werd omgebogen naar 8-11. Uiteindelijk was er bij rust een welverdiende 10-12 voorsprong voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam.

Tijdens de thee werd de ploeg nogmaals op scherp gezet door een zeer positieve coach Dick van Houwelingen, de overwinning lonkt ,we moeten de tweede helft nogmaals oorlog maken en de tegenstander op deze manier net als in de laatste periode van de eerste helft op de knieŽn kunnen krijgen. We zijn beter en kunnen ons vandaag helemaal veilig spelen.

In het begin van de tweede helft werd door beide ploegen om beurten gescoord en kwamen de Kinderdijkers telkens op een punt achterstand, maar de Almkerkers trokken steeds meer de wedstrijd naar zich toe,terwijl bij de thuisploeg de frustratie toenam. Vooral Frank Bakker ging (zonder anderen te kort te doen) voorop in de strijd en was zijn directe tegenstander de hele wedstrijd de baas.

Inmiddels was er twintig minuten gespeeld en had ACKC weer een 13-17 voorsprong opgebouwd. Kinderdijk had weinig meer in te brengen en kreeg geen enkele fatsoenlijke aanval meer opgebouwd. ACKC liep steeds verder uit en kon de wedstrijd gemakkelijk verder naar zijn hand zetten. Vijf minuten voor tijd bij een 15 -20 stand werd Natasja Kuipers vanwege kramverschijnselen nog gewisseld voor Janneke Peek die op haar beurt een scorend aandeel
opeiste. Uiteindelijk werd de eindstand door Rik Millenaar met een doorloopbal bepaald op 15-23. Een geweldig mooie teamprestatie! Een welkome en vooral verdiende overwinning, met afstand de beste wedstrijd die ACKC deze competitie speelde.

Voor ACKC is de laatste thuiswedstrijd tegen Maassluis een formaliteit geworden, men staat inmiddels op de 5e plaats met 11 punten en komt volgend seizoen weer uit in de 2e klasse op het veld en in de zaal. De Groen/Witten zullen zeker alles op alles zetten om ook Maassluis te verslaan op eigen veld. Rondom en tijdens de wedstrijden is een gezellig feest voor jong en oud, waarbij sponsoren en supporters bedankt worden door de selectie, ook is er het afscheid van de coach van Houwelingen en Carola ?t Lam. De wedstrijd tegen Maassluis op sportpark ?de Alm? vangt aan om 16.00 uur en zal vooraf gegaan worden door ACKC2 tegen Seolto2. Voor meer informatie zie de clubsite www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Kinderdijk: Frank Bakker 8, Jelle van de Water en Rik Millenaar 4, Natasja Kuipers en Marlies Kant 2, Carola ?t Lam, Petra Verschoor en Janneke Peek 1.

Arie den Hartog

(terug)