Nieuwsbericht

(terug)

ACKC behaalt belangrijke overwinning op KVK

namens Websitecommissie, maandag 9 mei 2016

Het vlaggenschip van ACKC speelde afgelopen zaterdag een uiterst belangrijke competitiewedstrijd in de onderste helft van de 2e klasse G tegen KVK(Kapelle), mocht ACKC deze wedstrijd in winst om kunnen zetten dan is lijfsbehoud zo goed als zeker.

Het ACKC /Jeugdsportfondsteam deed zijn plicht en won na een 13-7 ruststand uiteindelijk gemakkelijk met 20-11.
Sinds lange tijd is de selectie weer compleet met als eerste aanval vak Petra Verschoor, Marlies Kant , Stef Mommers en Frank Bakker en in het andere vak Carola?t Lam (die weer redelijk is hersteld van een blessure),Marlies Kant ,Jelle van de Water en Rik Millenaar.

Al binnen twintig seconden gaf Frank Bakker zijn visitekaartje af, met een loepzuiver schot. Waarvan er in het verloop van de wedstrijd nog vele volgden. KVK deed de aanval er op meteen weer wat terug en strafte een verdedigende fout meedogenloos af. Maar dat ACKC sterker werd, was wel al snel duidelijk via ?t Lam en Millenaar werd een voorsprong van 3-1 genomen, de Zeeuwen konden door verdedigende fouten nog wel wat terug doen, maar halverwege de eerste helft was de stand al naar 7-3 opgelopen. Door het warme weer werd er een extra drinkpauze ingelast.
Maar toch was nog steeds niet de geruststellende voorsprong , er werden nog teveel duels verloren. Het viel wel op dat er in de eerste helft heel weinig standaardsituaties waren waaruit werd gescoord. In de meeste gevallen was het raak met een schot van afstand. Dat zou later in de tweede helft nog sterker worden, hierin kwam geen enkele score uit een vrije bal of stip.

Niet alleen Frank Bakker was goed op schot, ook Carola t?Lam kon in de eerste helft drie keer van afstand raak schieten. In de laatste seconden van de eerste helft maakte aanvoerder Jelle van de Water zijn eerste maar wel een ?beauty? onder de korf achterwaarts met één hand bepaalde hij de ruststand op 13-7. Gezien het spelbeeld van het eerste bedrijf is er voor de rest van de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht.

Tijdens de rust was coach Van Houwelingen redelijk tevreden met het verloop van de wedstrijd ,maar vroeg zijn team niet in te zakken en goed de duels in te gaan met veel overtuiging ondanks het warme weer. Neem de tijd voor je aanvallend spel en vul je rebound goed in, dan gaan wij de punten zeker pakken!

In de beginfase van de tweede helft werd over en weer gescoord en waren wederom Frank Bakker met twee schoten van afstand en Jelle van de Water met een prachtige doorloper trefzeker,maar kon nog niet direct de voorsprong echt worden vergroot, wel was al duidelijk dat de wedstrijd inmiddels was gespeeld, de ploeg uit Kapelle kon ook niets extra`s meer brengen. Halverwege de tweede helft werd weer een drinkpauze ingelast ,nu was de stand inmiddels opgelopen naar 18-11. In de slotfase werd nog tweemaal door ACKC de korf getroffen en bepaalden wederom met schoten van afstand ?Man of the Match?Frank Bakker en Natasja Kuipers de eindstand op 20?11.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam bezet inmiddels met 9 punten een gedeelde 5e plaats met RWA en zet met nog twee wedstrijden te spelen KVK met 6 punten op hopelijk voldoende afstand. KVK komt nog uit tegen RWA en degradant Triade, terwijl ACKC nog een uitwedstrijd tegen Kinderdijk en een thuiswedstrijd tegen Maassluis moet afwerken. Voor beide tegenstanders is er niets meer te behalen.Er is dus in principe van alles mogelijk. Inmiddels is ONDO(Middelburg) de tot nu toe ongeslagen kampioen in de 2e klasse G geworden.

Het komende Pinksterweekend is er geen competitiekorfbal en zal op sportpark ?de Alm? op tweede Pinksterdag het traditionele ?Moeder Antje? Koppelschiettoernooi weer plaatsvinden. Op zaterdag 21 mei is er een uitwedstrijd tegen en in Kinderdijk op sportpark ?Molenzicht?met als aanvangstijd 15,30 uur.

Doelpuntenmakers tegen KVK: Frank Bakker 8, Carola ?t Lam en Rik Millenaar 3, Natasja Kuipers en Jelle van de Water 2, Petra Verschoor en Stef Mommers elk 1.

Arie den Hartog

(terug)