Nieuwsbericht

(terug)

Mindere dag voor matig ACKC

namens Websitecommissie, zondag 24 april 2016

Om zich veilig te spelen en nu al zeker te zijn om volgend jaar weer in de tweede klasse te mogen uitkomen, kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam bij winst tegen RWA in Poortgaal afgelopen zaterdag goede zaken doen, maar zover kwam het niet na een achterstand van 9-6 bij rust moest ACKC het hoofd buigen en verloor uiteindelijk met 18-11.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam kwam in dezelfde opstelling aan de start als vorige week, alleen ontbrak de hoofdcoach Dick van Houwelingen. Hij stapte afgelopen vrijdag in het huwelijksbootje. Verder had nog steeds Inge Scheffer een basisplaats in plaats van de herstellende Carola ?t Lam.

In het eerste kwartier ging de strijd behoorlijk gelijk op, ACKC nam zelfs na een minuut of tien brutaal een 2-3 voorsprong. Dat werd niet lang vastgehouden, want tien minuten later was het alweer 6-3 voor de thuisploeg. ACKC had duidelijk meer moeite bij het afronden vanwege de harde en koude wind die schuin over het veld waaide; de ploeg ging daar niet al te handig mee om. Uiteindelijk viel de achterstand 9-6 nog mee in de eerste helft waarbij vooral Jelle van de Water een belangrijk aandeel had met vier treffers.

Tijdens de rust probeerde invalcoach Mark den Hartog de ploeg weer wat beter op de rails te krijgen en maande de ACKC`ers wat minder statisch te spelen en te profiteren van de wind die wat meer in het voordeel zal zijn in het tweede bedrijf. ?Ook het baltempo moet drastisch omhoog, wil je nog winst halen in deze partij?.

Het begon hoopvol in de tweede helft, Frank Bakker die tot dan aan toe zeer ontevreden was over zijn spel ,maakte via een stip 9-7 en gaf de ploeg weer hoop op een goede afloop, pas na ruim tien minuten kwam de thuisploeg weer op stoom ondanks de wind werd het 11-7 en holde ACKC achter de feiten aan. Bijna alle spelers haalden hun niveau niet, zowel aanvallend als verdedigend liep het gewoonweg niet. Er werd nagenoeg geen enkel duel in de verdediging gewonnen. Ook werden vaak verkeerde keuzes gemaakt vanwaar werd geschoten. Uiteindelijk werd verloren met 18-11, een uitslag die wel wat geflatteerd is maar gezien het spelbeeld vooral in de tweede helft, is RWA de terechte winnaar!

Voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam rest niet anders dan de wedstrijd tegen KVK op 7 mei te winnen ,inmiddels is Triade gedegradeerd en moet er nog een ploeg in de 2e klasse D afdalen naar de 3e klasse, ACKC zal het zeker niet zover laten komen. De alles beslissende wedstrijd tegen KVK(Kapelle) zaterdag 7 mei op sportpark ?de Alm? vangt aan om 16.00 uur en wordt voorafgegaan door ACKC 2 tegen KVK 2. Voor meer informatie zie de clubsite www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen RWA: Jelle van de Water 7, Frank Bakker 2, Natasja Kuipers en Marlies Kant elk 1.

Arie den Hartog

(terug)