Nieuwsbericht

(terug)

Hekkensluiter door ACKC simpel opzij gezet

namens Websitecommissie, donderdag 21 april 2016

Na de gevoelige nederlaag vorige week tegen koploper ONDO had het ACKC/Jeugdsportfondsteam afgelopen zaterdag de mogelijkheid om iets recht te zetten in een wedstrijd tegen hekkensluiter Triade uit Nieuwpoort. In de eerste helft boden de gasten nog wel wat verweer maar na een ruststand van 9-5 konden de groen/witten de gasten vrij gemakkelijk op de knien krijgen en wonnen met 19-7.

De wedstrijd van ACKC begon deze keer niet om 16.00, maar vanwege de Korfbalzaalfinale in de Ziggodome in Amsterdam om de korfballiefhebbers de kans te geven deze finale bij te wonen, werden de meeste wedstrijden vervroegd naar 14.30 uur. De pupil van de week Olivier Koekkoek mocht dus om half drie de traditionele doorloper nemen, die overigens feilloos raak werd geschoten.

Meteen vanaf de aftrap kon ACKC zijn aanvallende aspiraties ten toon spreiden, Frank Bakker schoot raak vanaf de stip en Marlies Kant kon via een vrije bal de stand al snel op 2-0 brengen. Nadat Stef Mommers (net terug van een blessure)van ver werd verschalkt, konden Rik Millenaar van onder de korf scoren en deden Marlies Kant en Frank Bakker er ieder nog eentje bij het totaal(5-1) . Er werden behoorlijk felle gevechten in de korfzone door Stef Mommers uitgevochten, die als tegenstander een wat onbehouwen speler had getroffen en Mommers er in eerste instantie wat te roekeloos mee omging.

ACKC was gedurende de gehele 1e helft duidelijk de bovenliggende partij maar had nog wat moeite dit in de score te laten uitkomen. Aanvoerder Jelle van de Water had heel veel pogingen nodig maar kon in de eerste helft het vizier niet op scherp krijgen. Intussen had Bakker weer tweemaal gescoord en maakte Rik Millenaar de 8-3, tegenstander Triade was vrij machteloos maar kwam nog wel even terug naar 8-5. Uiteindelijk kon Marlies Kant de ruststand op 9-5 bepalen.

Er was niet heel veel aan te merken op het spel, zeker verdedigend liep het behoorlijk goed in de eerste helft. Alleen vond coach Van Houwelingen het ontzettend spijtig dat de afronding niet het gewenste effect had ,vooral captain Van de Water bakte van de afronding helemaal niets. Verder wilde Dik van Houwelingen een nog wat explosiever aanvallend ACKC en een hoger baltempo.

De gasten openden na enkele minuten de score via een stip, veroorzaakt door Frank Bakker,maar van lieverlee kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam de draad weer oppakken. Jelle van de Water schoot vanaf twee meter vijftig raak, terwijl de goed op schot zijnde Frank Bakker en rekeninghoudend met de windrichting de 11-6 aantekende. Ook Marlies Kant vocht zich terug uit de malaise van te weinig scoren en maakte nog maar een keer een vrije bal.

Met nog een kwartiertje op de klok was het inmiddels 16-6 geworden en was de ACKC-aanhang er inmiddels gerust op dat de overwinning binnen was. Uit voorzorg werd Stef Mommers die weer was last ondervond van zijn blessure naar de kant gehaald en mocht Marnix Kammer nog een minuut of tien meespelen.

Uiteindelijk was er een belangrijke overwinning van 19-7 bij te schrijven en staat ACKC nu na 10 wedstrijden en nog 4 te gaan op de vijfde plaats met 7 punten met daaronder KVK met 6, RWA, 5 en Triade met 0 punten.
Komende zaterdag speelt het ACKC/Jeugdsportfondsteam tegen RWA en gezien de stand op de ranglijst is dit n van de sleutelwedstrijden. De dag voor deze wedstrijd treedt Coach Dik van Houwelingen in het huwelijk en zal niet aanwezig zijn als coach bij deze wedstrijd, hij zal worden vervangen door 2e coach Mark den Hartog. De wedstrijd aan de Landweg in Poortugaal vangt aan om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers tegen Triade; Frank Bakker 6 , Marlies Kant 5, Jelle van de Water 3, Rik Millenaar 2, Natasja Kuipers, Inge Scheffer en Stef Mommers 1.

Arie den Hartog

(terug)