Nieuwsbericht

(terug)

Geen beleving bij mat ACKC tegen koploper

namens Websitecommissie, maandag 11 april 2016

Voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam was er afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de tweede helft van de veldcompetitie, met als tegenstander de ongeslagen koploper in de 2e klasse G ONDO uit Middelburg. Het was één van de mindere wedstrijden van de afgelopen tijd. ONDO nam de punten mee naar Zeeland en liet ACKC met 10-16 verliezen.

ACKC kwam behoorlijk gehavend aan de start van deze wedstrijd en moest het doen zonder de dames Natasja Kuipers (vakantie) en Carola ?t Lam (geblesseerd), zij werden vervangen door Inge Scheffer en Dieke van Tilborg. Bij de heren was Stef Mommers geblesseerd en werd vervangen door Marnix Kammer. Ook waren Jelle van de Water en Frank Bakker afgelopen week niet op de training aanwezig (vakantie) maar speelden wel. Al met al een lijstje gegevens wat vooraf al weinig hoop gaf op een goede afloop. Het was dus voor Coach van Houwelingen niet gemakkelijk om zijn ploeg goed op de rails te krijgen.

Het eerste begin was toch wel hoopvol te noemen: via Marlies Kant kwam er al snel een voorsprong, ONDO kwam wel weer terug maar bleek ook heel kwetsbaar te zijn. Na een kwartiertje stond er een 3-3 gelijke stand op het bord en hadden Rik Millenaar en Frank Bakker ook een scorende bijdrage geleverd. Heel veel mogelijkheden werden onbenut gelaten, waardoor ACKC zich heel duidelijk tekort deed.

De koploper was ook absoluut niet in goede doen en kwam niet tot behoorlijk spel wat vaak wel ten verdienste was van het verdedigen van ACKC. De scheidsrechter deelde ook nog mee in de malaise, had vaak hele vreemde beslissingen en was wel heel erg scheutig met het geven van strafworpen aan ONDO. De altijd fanatieke Petra Verschoor had het net als vorige week weer aan de stok met de leidsman en werd ook nog eens getrakteerd op een gele prent. ONDO had inmiddels heel dankbaar gebruik gemaakt van de toegekende stafworpen en kon zich zelfs nog veroorloven er één te missen. Uiteindelijk werd de stand 4-8 bij rust.

De altijd rustige Coach van Houwelingen probeerde er alles aan te doen tijdens de rustperiode zijn ploeg weer op de rails te krijgen en wilde zijn ploeg er van overtuigen dat ondanks de achterstand er nog best wel mogelijkheden waren om resultaat te halen.

Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen de gasten furieus tot aanvallen en hadden in een mum van tijd de voorsprong naar 4-10 uitgebreid en stelde ACKC daar niet heel veel meer tegenover. Passes kwamen niet aan, er was een heel mat ACKC te zien waarbij de meeste spelers een vermoeide en ongeïnspireerde indruk achter lieten. Er was heel weinig beleving. Halverwege de tweede helft was de stand inmiddels 7-12 gemaakt door Inge Scheffer, die één van de uitzonderingen was en wel redelijk speelde.

Petra Verschoor (2x) en Jelle van de Water scoorden nog voor ACKC. De wedstrijd was inmiddels als een nachtkaarsje uitgegaan, beide ploegen bakten er weinig meer van. Uiteindelijk moest ACKC de overwinning met een behoorlijk verschil aan ONDO laten en werd de einduitslag 10-16. Een wedstrijd die in de boeken zal gaan als heel slecht en waar hopelijk lering uit zal worden getrokken richting de volgende wedstrijd, waarbij er wel heel veel op het spel zal staan en er gewonnen moet worden.

Zaterdag 16 april komt Triade (Nieuwpoort) op bezoek op sportpark ?de Alm?. Triade is de hekkensluiter in de 2e klasse G. Hier zal het ACKC Jeugdsportfondsteam van moeten winnen, wil het zich niet net als in de zaalcompetitie in de problemen laten komen. Aanvangstijd van deze wedstrijd tegen Triade is 14:30 uur. Vooraf zal ACKC 2 zijn wedstrijd spelen tegen Fortis 3.

Doelpuntenmakers tegen ONDO; Petra Verschoor, Marnix Kammer en Jelle van de Water elk 2, Marlies Kant, Inge Scheffer, Rik Millenaar, Frank Bakker elk 1.

Arie den Hartog

Reacties van leden (0)

Niemand heeft nog op dit nieuwsbericht gereageerd.

Je moet ingelogd zijn om zelf een reactie te plaatsen.

(terug)