Nieuwsbericht

(terug)

ACKC mist scorend vermogen tegen Twist

namens Websitecommissie, zondag 3 april 2016

De Almkerkers konden zaterdag geen vuist maken tegen Twist in Vlaardingen: er werd met 21-14 verloren.

Direct na het succes in de zaalcompetitie, waar ACKC na een driekamp ternauwernood in de 2e klasse bleef, werd nog één keer op het veld getraind en ook nog een oefenwedstrijd gespeeld op de late koude donderdagavond. Al met al geen optimale voorbereiding was er dus voor het ACKC/Jeugdsportfonds achttal. Ook zat Coach Dick van Houwelingen nog een schorsing uit, waarbij hij zijn ploeg niet mocht bijstaan. Verder was Carola ?t Lam niet in staat om mee te spelen vanwege een vervelende blessure. Zij werd vervangen door Inge Scheffer, verder stond in plaats van Marnix Kammer die de laatste zaalwedstrijden nog in het 1e team stond en aangegeven had om in het 2e te willen uitkomen dit keer Rik Millenaar in de basis acht. Tegenstander was deze keer Twist uit Vlaardingen, heeft na de eerste competitiehelft 7 punten en ACKC 5 punten, dus op papier zou hier iets mogelijk moeten zijn voor de Almkerkers.

De strijd in Vlaardingen ging het eerste kwartier redelijk gelijk op en dat was ook in de stand van 4-3 voor de thuisploeg te zien. Maar ACKC kon toch niet een echte vuist maken, er werd weer heel veel energie gestoken in de vele aanvallende impulsen maar het schort nog steeds aan een goede afwerking, daarbij had het ACKC/Jeugdsportfondsteam ook niet bepaald de scheidsrechter mee. In de loop van de eerste helft ging het bij ACKC steeds lastiger worden en moest intussen ook weer enige doelpuntjes tegen incasseren. Er werd bij rust al een behoorlijke achterstand van 9-4 opgelopen.

Interim coach Mark den Hartog probeerde in de rust wel het vertrouwen in zijn team te bevestigen. ?Het zal een moeilijk karwei worden maar we gaan ons er niet bij neerleggen, heb geduld, het benutten van de kansen komt vanzelf ? ?raak daardoor niet in paniek, deze tegenstander is te pakken ondanks de achterstand?.

De achterstand werd in de beginfase van de tweede helft alleen maar groter en was opgelopen naar 11-4. Marnix Kammer, invaller voor Stef Mommers die in de eerste helft een oude blessure weer zo voelde opspelen dat hij moest worden gewisseld, scoorde twee keer een zogenaamd ?Marnixje ? (onder de korf staand met één hand ) waar hij een specialiteit van heeft gemaakt. Samen met Inge Scheffer en Natasja Kuipers werd de achterstand van 11-8 nog enigszins hoopvol . Wel hadden de Vlaardingers al heel snel antwoord en verschalkten vrij gemakkelijk Millenaar en Kammer met een afstandsschot.

ACKC gaf zich absoluut niet gewonnen en kwam zelfs weer een keer op twee punten(14-12) en even later 16-14. Het laatste kwartier was eigenlijk niet om aan te zien en werd de rol van de leidsman wel heel erg groot, er werden maar liefst vier strafworpen tegen gegeven waarbij drie keer de beslissing wel heel erg in twijfel moest worden getrokken. Uiteindelijk werd mede hierdoor de einduitslag wel heel erg geflatteerd 21-14. Het ACKC/Jeugdsportfonds heeft zich behoorlijk verweerd in deze wedstrijd maar moest uiteindelijk buigen voor Twist, Interim Coach den Hartog kon helaas niet stunten met het 1e Team in Vlaardingen en keert zonder punten terug naar Brabant.

Komende zaterdag 9 april zal Dick van Houwelingen zijn ploeg weer vanaf de bank mogen Coachen tegen de koploper ONDO (Middelburg) in de 2e klasse G. ONDO is nog ongeslagen en heeft 16 punten uit 8 wedstrijden, en stevent af naar de 1e klasse volgend seizoen. Hopelijk kan ACKC weer een keertje alles uit de kast halen en gaat het bij de clubtopscoorders weer een keertje lukken om het ONDO lastig te maken.

De wedstrijd op 9 april tegen ONDO op sportpak ?de Alm? vangt aan om 16.00 uur en zal worden voorafgegaan door ACKC 2 tegen Tjoba 3.

Doelpuntenmakers tegen Twist: Inge Scheffer, Marnix Kammer en Rik Millenaar 3, Natasja Kuipers 2, Stef Mommers, Jelle van de Water en Frank Bakker 1.

Arie den Hartog

Reacties van leden (0)

Niemand heeft nog op dit nieuwsbericht gereageerd.

Je moet ingelogd zijn om zelf een reactie te plaatsen.

(terug)