Nieuwsbericht

(terug)

Ontlopen van degradatie door ACKC als kampioenschap gevierd

namens Websitecommissie, woensdag 30 maart 2016

Na een lange slopende competitie waarin het ACKC/Jeugdsportfondsteam de afgelopen week het vege lijf moest redden in een directe confrontatie met nog twee degradatiekandidaten, Stormvogels en ADO, lukte het de groen/witten afgelopen zaterdag in een tot de nok toe gevulde sporthal ?de Schenkel? in ?s-Gravendeel uiteindelijk volgend jaar weer een plaats in de 2e klasse in te nemen in een wedstrijd die zeker de schoonheidsprijs niet verdiende maar waar nu alleen het resultaat telde!

Vorige week won ACKC de eerste wedstrijd in een driekamp van Stormvogels met 14-10. Afgelopen dinsdag won Stormvogels met 19-16 van ADO, maar door het betere doelgemiddelde van ACKC degradeerde Stormvogels en moest afgelopen zaterdag de beslissing vallen voor de tweede degradatieplaats. ACKC was bij een gelijkspel of winst zeker van lijfsbehoud en mocht zelfs met drie doelpunten verschil van ADO verliezen.

Al na vijf seconden stond de supportersschare van ADO al op de banken te juichen, en werd de verdediging van ACKC gepasseerd. Maar er kwam bij een tegenaanval van de Almkerkers gelijk een antwoord, Frank Bakker gaf ook even zijn visite kaartje af. Er kwam een waterval van ADO-aanvallen waarbij het in eerste instantie heel lastig was om verdedigend geen fouten te maken. Frank Bakker werd tweemaal achtereen bestraft voor een overtreding en tweemaal werd er raak geschoten, eerst een stip en later ook nog uit een vrije bal. Zo was er al binnen drie minuten een 3-1 achterstand.

Maar ACKC kwam wel steeds beter in zijn spel en probeerde het vooral niet fysiek maar korfballend op te lossen. Terwijl de thuisploeg een spelstijl hanteerde (waarbij in het begin al heel veel krachten waren weggevloeid) dat gedoemd was om te mislukken naargelang de wedstrijd vorderde. Het verschil na een minuut of tien was na scores van Frank Bakker en Carola ?t Lam nog steeds twee (6-4).

Er werd aanvallend, net als in de meeste wedstrijden afgelopen competitie, te weinig rendement gehaald. De anders zo productieve Marlies Kant en Jelle van de Water kregen kans op kans maar het ontbrak hun aan zuiverheid en daardoor vloeide ook het vertrouwen in eigen kunnen wat weg.In de laatste minuten van de eerste helft hadden Marnix Kammer met een toverballetje achterwaarts en Jelle van de Water van dichtbij ACKC op een verdiend 8-8 gelijkspel gezet bij rust.

Coach van Houwelingen was eigenlijk niet ontevreden, ?We zijn van lieverlee de bovenliggende partij geworden, het is een kwestie van tijd. Conditioneel zijn wij beter, laat je niet verleiden door onbezonnen acties en hou je koppie er gewoon bij, dan halen wij de volle buit binnen?. De Coach gaf aan het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop.

De tweede helft begon wel wat stroef maar het waren Stef Mommers en Marlies Kant, die respectievelijk met een schot van afstand en een vrije bal het ACKC/Jeugdsportfondsteam voor het eerst op een voorsprong zetten (8-10). Het ACKC publiek dat zeker met 150 man bewapend met trommels/toeters en vocaal nadrukkelijk aanwezig was liet zich ook steeds meer horen en ondersteunde hun ploeg goed in deze degradatiestrijd.

Vooral bij de thuisploeg kwam de klap wel hard aan, er werden wat wissels toegepast. ACKC had de wedstrijd inmiddels stevig in handen, het werd nog één keer 11-11 gelijk, maar uiteindelijk kon Natasja Kuipers met twee treffers en Stef Mommers met een kort schot de verdiende overwinning met als einduitslag 12-14 bijschrijven. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter viel iedereen elkaar in de armen, een slopende zaalcompetitie in de onderste regionen van de 2e klasse i was het geweest maar uiteindelijk werd deze winst als een kampioenschap gevierd!

Normaal zitten er twee vrije zaterdagen tussen de zaal en veldcompetitie, waarin enkele oefenwedstrijden worden gespeeld om weer te wennen aan het veld, maar door de degradatieperikelen is deze voorbereiding op een wel heel laag pitje komen te staan. Donderdag 31 Maart is er een oefenwedstrijd in Dordrecht tegen Oranje Wit 3 en dan gaat het komende zaterdag weer verder in de tweede helft veldcompetitie waarin ACKC in de middenmoot staat.

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam speelt daarin nog drie uitwedstrijden en vier thuis. Op het programma zaterdag 2 april staat een uitwedstrijd tegen eveneens middenmoter Twist op het programma, de wedstrijd aan de Claudius Civilislaan in Vlaardingen vangt aan om 15.30 uur. Tijdens deze wedstrijd zit Coach van Houwelingen niet op de bank. Hij is de laatste veldwedstrijd tegen Maassluis met een rode kaart weggestuurd en dus geschorst. Als vervanger zal coach van ACKC 2 Mark den Hartog de honneurs waarnemen.

Doelpuntenmakers tegen ADO: Frank Bakker 4, Natasja Kuipers, Jelle van de Water, Stef Mommers en Marnix Kammer 2, Marlies Kant en Carola ?t Lam elk 1.

Arie den Hartog

Reacties van leden (0)

Niemand heeft nog op dit nieuwsbericht gereageerd.

Je moet ingelogd zijn om zelf een reactie te plaatsen.

(terug)