Nieuwsbericht

(terug)

2e klasse binnen handbereik voor ACKC

namens Websitecommissie, maandag 21 maart 2016

ACKC speelt een spannende driekamp om degradatie uit de 2e klasse te voorkomen. Afgelopen zaterdag moest daarom gewonnen worden van Stormvogels. ACKC voldeed aan zijn taak en won de wedstrijd met een magere 14-10.

In de openingsfase werd het publiek in Giessen getrakteerd met een hoog tempo van thuisploeg ACKC. Er waren veel kansen maar helaas werden die niet verzilverd door de Almkerkers. Het was duidelijk dat de spelers erg gespannen waren. De sterke verdediging van de Mee˙sformatie zorgde er gelukkig voor dat er bijna geen kansen werden weggegeven. Stef Mommers, naar later bleek ?man of the match?, opende de score pas na 11 minuten na mooi aangeven van Petra Verschoor.

De rest van de eerste helft bleef moeilijk afronden voor ACKC, hoewel er genoeg kansen waren. Marnix Kammer die Frank Mommers verving, rondde zuiver af na een doorbraak van Jelle van de Water. Ook Petra Verschoor zelf, Carola 't Lam en wederom Stef Mommers lieten nog van zich spreken. Met een ruststand van 6-4 was de overwinning allesbehalve nog zeker.

De tweede helft werd slordig begonnen, de zenuwen speelden zichtbaar hoog op. Stormvogels kreeg weer wat hoop toen het de 8-7 binnenschoot. Daarna gaf echter het betere spel van ACKC de doorslag toen de laatste zenuwen eruit werden geschoten en Petra Verschoor en ook eindelijk Frank Bakker de beslissingen door de kunststofmand schoten.

De zwaarbevochte overwinning van 14-10 geeft hoop op handhaving. Dinsdag speelt Stormvogels tegen ADO, en zaterdag 26 maart speelt ACKC de laatste uitwedstrijd tegen ADO in 's-Gravendeel.

Afhankelijk van de uitslag van dinsdag moet ACKC in 's-Gravendeel winnen of met een zo goed mogelijk doelsaldo in ieder geval de driekamp afsluiten om in de 2e klasse te blijven.

Doelpuntenmakers tegen Stormvogels: Carola 't Lam en Jelle van de Water 3, Stef Mommers, Petra Verschoor en Frank Bakker 2, Marlies Kant en Marnix Kammer elk 1.

Arie den Hartog

Reacties van leden (0)

Niemand heeft nog op dit nieuwsbericht gereageerd.

Je moet ingelogd zijn om zelf een reactie te plaatsen.

(terug)