Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wint, kan degradatie nog ontlopen in driekamp

namens Websitecommissie, zondag 13 maart 2016

Deze week was er geen ontkomen meer aan voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam. Het moest deze wedstrijd van Stormvogels (West Kapelle)winnen om de laatste strohalm beet te pakken om in eventuele beslissingswedstrijden uit te maken wie er in de 2e klasse i zal gaan degraderen.

Stormvogels en ADO hebben 6 punten en ACKC staat met 4 punten onderaan. De wedstrijd van ACKC begon om 16.30 uur en de wedstrijd van ADO tegen KOAG (nog titelkandidaat bij winst) ving aan om 18.30 uur en was het afwachten, want mocht ADO winnen dan was het voor beide teams exit.

ACKC begon sterk aan de wedstijd: Petra Verschoor pikte haar doelpuntjes mee en ook de heren lieten van zich spreken. Maar er kon nog geen afstand genomen worden van de Zeeuwen. De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op en ACKC kwam steeds op voorsprong, maar telkens kwam de moeilijk af te stoppen aanval van de gasten weer terug en op gelijke hoogte. Halverwege de eerste helft was het 6-5, maar er brak een korte periode aan dat er veel kansen niet werden benut terwijl de gasten eerst Marlies Kant, die de laatste tijd uit vorm lijkt te zijn en later Jelle van de Water totaal op het verkeerde been hadden gezet. En zo was er voor de eerste keer in de wedstrijd een achterstand (6 -7)op het scorebord te lezen.

De laatste vijf minuten kwam er een ACKC-offensief, waarbij de ACKC-dames een hele grote rol speelden. Eerst kon de normaal veelscorer Marlies Kant even wat recht zetten, nadat ze de laatste wedstrijden droog had gestaan, schoot ze van dichtbij raak wat door de supporters vanaf de tribune met een luid applaus werd beloond. Ook Natasja Kuipers scoorde en Carola ?t Lam zelfs tweemaal. Plotseling zag het er heel anders uit. Er was een gat geslagen van drie punten. Uiteindelijk werd er aan beide kanten nog een keer raak geschoten en werd de ruststand 11-8.

Er werd in de kleedkamer nog wat extra puntjes op de i gezet ,coach Van Houwelingen was gematigd tevreden, maar had er alle vertrouwen in dat de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van zijn ploeg zal eindigen.

De wedstrijd was zeker nog niet gespeeld; er ging aan beide zijden veel mis en vele aanvallen konden niet tot een goed einde worden gebracht. Jelle van de Water bracht de marge weer op vier ,maar ook dit was weer van korte duur. De kustbewoners gaven zich absoluut nog niet gewonnen ,toch werd het verschil nooit minder dan twee punten.

Marlies Kant en Carola ?t Lam pikten ook in de tweede helft hun doelpuntjes mee, het ACKC /Jeugdsportfondsteam nam via Frank Bakker halverwege weer een 17-13 voorsprong , inmiddels was Stef Mommers geblesseerd geraakt tijdens een wat onhandige actie met zijn directe tegenstander. Hij moest worden vervangen door Marnix Kammer. Het werd nog wel even billen knijpen, toen Stormvogels uit alle standen begon te schieten en Bakker en Verschoor een keer het nakijken hadden. Uiteindelijk was vijf minuten voor tijd de wedstrijd gespeeld Marlies Kant maakte de 18-15.

Later op de avond werd bekend dat ADO ook had verloren en het onderspit moest delven tegen KOAG uitslag: 25-8. Maar de verdiende kampioen werd HKC. Zij wonnen in ?s-Gravenzande van ONDO met 23-28. Voor het ACKC /Jeugdsportfondsteam wacht er nog een driekamp tegen Stormvogels en ADO.

De KNKV heeft al snel uitsluitsel gegeven over het programma. Na loting is de eerste wedstrijd op zaterdag 19 maart : ACKC ? Stormvogels , mocht ACKC winnen, dan is er op dinsdag 22 maart Stormvogels ? ADO en zal zaterdag 26 maart ADO ? ACKC worden gespeeld. De clubs zijn druk met het inhuren van zaalruimte, daardoor zijn de aanvang tijden nog niet bekend. Uiteindelijk zullen er twee teams moeten degraderen. Voor meer informatie omtrent de nog te spelen wedstrijden en tijden zie de ACKC clubsite www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Stormvogels: Marlies Kant, Carola ?t Lam, Jelle van de Water en Frank Bakker 3, Petra Verschoor en Frank Mommers 2, Natasja Kuipers en Stef Mommers 1.

Jullie verslaggever Arie den Hartog

(terug)