Nieuwsbericht

(terug)

Koploper te sterk voor hard werkend ACKC

namens Websitecommissie, zondag 6 maart 2016

Het ACKC/Jeugdsportfondsteam mocht het zaterdag opnemen tegen HKC (Boven Hardinxveld), de koploper in de 2e klasse I en die op zijn beurt op een punt wordt gevolgd door KOAG, terwijl ACKC onderin vecht tegen degradatie. Maar doorgaans weet ACKC het de ploegen bovenin wel knap lastig te maken.

Er was een behoorlijk aantal met ACKC-supporters meegekomen om hun team waar mogelijk de nodige ondersteuning te geven.

De thuisploeg kreeg al in de eerste minuut een stip mee en nam door een verdedigend zwak optreden een 2-0 voorsprong. ACKC kon via een schot van Frank Bakker wel wat terugdoen, maar liet vooralsnog veel te veel kansen onbenut. Er werden behoorlijk fysieke duels uitgevochten waarbij de scheidsrechter het lastig had. En zelfs na een klein kwartiertje een HKC-speler en de HKC-coach op een gele kaart trakteerde. ACKC werkte enorm hard om zijn huid zo duur mogelijk te verkopen.

ACKC hield vol en kwam van een 3-1 achterstand terug naar 3-3 via Jelle van de Water en Natasja Kuipers. De wedstrijd werd vaak ontsierd door onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter wat bij beide ploegen toch wel behoorlijk wat irritatie opwierp. Inmiddels was het 4-4 en kreeg ACKC de meeste kansen om een voorsprong te nemen, maar juist aan de andere kant vielen de scores en werd ACKC op een 8-5 achterstand gezet. Inmiddels werd Petra Verschoor ook nog eens een gele kaart voor ogen gehouden wegens aanmerking op de leiding en moesten beide coaches bij de scheidsrechter komen voor enig beraad. Uiteindelijk werd er gerust met een 8-6 achterstand voor ACKC.

In de tweede helft kwam ACKC al snel via een stip van Frank Bakker terug naar 8-7, maar daar bleef het bij ,vooral de dames van HKC drukten in de tweede helft een stempel op de wedstrijd en werd van ACKC- zijde juist daar te weinig verdedigende druk gegeven. De thuisploeg vergrootte de voorsprong naar 10-7 en ACKC kon niet meer dan enkele speldenprikken uitdelen. Het werd tijd voor een wissel, Frank Mommers werd verruild voor Marnix Kammer. De achterstand was gegroeid en de wedstijd was halverwege al gespeeld, inmiddels was het 15-9 geworden. Wel kon Kammer via een omdraaibal en een kort schot de stand nog terugbrengen naar 15-11. Uit indelijk hield de marge van vier punten verschil stand tot het einde, Marnix Kammer en Carola ?t Lam bepaalden de eindstand op een 17-13 verlies voor ACKC.

Een zuur verlies dat voor ACKC betekent dat er komende zaterdag gewonnen moet worden in de thuiswedstrijd tegen Stormvogels uit West Kapelle . Onderin is de stand: ADO 6 punten ,Stormvogels 6 punten en onderaan ACKC met 4 punten. Uiteindelijk moeten er twee teams degraderen en zal er zoals het er nu uitziet (mits ACKC wint en ADO verliest) dat in een 3 kamp met de onderste drie ploegen moeten worden beslist. ADO speelt zijn wedstrijd tegen KOAG dat op zijn beurt nog kampioen zou kunnen worden, als HKC verliest bij ONDO.

Inmiddels zijn de onderhandelingen voor een nieuwe trainer/coach het komende seizoen 2016/2017 afgerond en zal Dik van Houwelingen worden opgevolgd door Paul Vink uit Dordrecht, nu nog trainer bij het in de 2e klasse uitkomende Juliana uit Oud Gastel.

Komende zaterdag is er dus weer een belangrijk duel in sporthal ?De Jager? in Giesen en zal de ACKC-aanhang in groten getale aanwezig zijn om hun ploeg op welke manier dan ook, te ondersteunen . De wedstrijd ACKC/Jeugdsportfondsteam - Stormvogels begint om 16.25 uur en zal voorafgegaan worden door de wedstijd ACKC 2 ? KOAG 4.
Doelpuntenmakers tegen HKC: Frank Bakker 4, Jelle van de Water en Marnix Kammer 3, Natasja Kuipers 2, Carola ?t Lam 1.

Arie den Hartog

(terug)