Nieuwsbericht

(terug)

ACKC maakt het zichzelf erg lastig

namens Websitecommissie, zondag 14 februari 2016

Één van de belangrijkste wedstrijden van deze competitie was er afgelopen zaterdag tegen Korbatjo (Oud-Beijerland). Er werd met 14-17 verloren.

ACKC kon bij winst een hele grote stap zetten om het degradatiegevaar te ontlopen en heeft het dan nog helemaal in eigen hand. Bij verlies is dat ook nog wel mogelijk, maar dan is het van anderen afhankelijk en zal er mogelijk nog een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld.

Vorige week liet het ACKC /Jeugdsportfondsteam in de wedstrijd tegen Vriendenschaar al zien dat het de kwaliteit in huis heeft om ook deze wedstrijd in winst te kunnen omzetten. De ploeg van Dick van Houwelingen begon met dezelfde opstelling als de week. Er was voor hem geen enkele reden om wijzigingen aan te brengen.

De eerste tien minuten werd al wel duidelijk dat de Zuid-Hollanders niet naar Giessen waren gekomen, om de wedstrijd plichtmatig uit te spelen, ondanks dat ze vast in de middenmoot staan en zich al hebben verzekerd van de 2e klasse voor volgend seizoen. Maar ACKC kon op zijn beurt goed weerstand bieden. De strijd ging redelijk gelijk op en kon een 2-4 achterstand weer ombuigen naar 5-4 voorsprong, waarbij vooral Jelle van de Water een heel groot aandeel had. De voorsprong kon nog verder worden uitgebreid, ACKC was in deze periode de bovenliggende partij en zette de ene na de andere mooie aanval op die vervolgens heel goed werden afgerond. Het talrijke publiek stond luidruchtig achter zijn ploeg. Het was een eerste helft om van te smullen! Vijf minuten voor de rust werd de voorsprong al vijf punten(10-5). Uiteindelijk konden de gasten nog wel wat terugkomen, maar was er een ruime 12-8 voorsprong bij rust.

Een tevreden coach tijdens de rust, prees het spel van zijn ploeg ,maar waarschuwde gelijker tijd wel dat het niveau niet achteruit mag gaan, ?blijf er verdedigend dicht op en geef niet teveel ruimte, want de tegenstander straft het vrij gemakkelijk af. Neem je tijd in aanvallend opzicht ,de kansen komen vanzelf.??En begin de tweede helft vooral goed en probeer de voorsprong zo snel mogelijk te vergroten of te consolideren.?

Maar het werd zo anders, er kwamen mogelijkheden te over maar daar bleef het bij. ACKC liet het na te scoren en zag van lieverlee de gasten steeds dichterbij komen. Het werd zelfs 12-12. Nog één keer kwam er een voorsprong toen Frank Bakker een schot van afstand verzilverde. Wat ACKC ook probeerde, niets lukte meer zoals in de eerste helft wel lukte. Het spel werd wat te gehaast en er slopen ook wat meer foutjes in het ACKC aanvalsspel. Korbatjo had het tactisch gezien beter voor elkaar. Het was telkens net niet voor de groen/witten. Aan de andere zijde kon Korbatjo wel tot scoren komen en liep uit op de Almkerkers naar 13-15.

Frank Bakker kon vijf minuten voor tijd de spanning nog terugbrengen met een stip , maar hij verzuimde deze stip af te ronden, en zoals het meestal gaat, werd er aan de andere zijde uiteindelijk wel gescoord. Een hele bittere pil, iedereen behalve de gasten natuurlijk was heel erg teleurgesteld over het eindresultaat dat uiteindelijk 14-17 werd. Een heel zuur verlies dat hele grote gevolgen kan gaan hebben, gelukkig voor ACKC hebben Stormvogels en ADO ook verloren. Zij hebben respectievelijk 6 en 4 punten. Uiteindelijk zullen de twee ondersten naar de 3e klasse moeten gaan verhuizen. Al of niet in een beslissingswedstrijd.

Komende twee weekend zijn er geen competitiewedstrijden en heeft het ACKC de tijd om te bekomen van dit verlies en kan het zich weer opladen, want op zaterdag 5 maart wacht er een uitwedstrijd tegen HKC (Boven-Hardinxveld) waarbij HKC tijdens deze wedstrijd het kampioenschap kan binnenslepen. Daarna komt mededegradatiekandidaat Stormvogels (West-Kapelle)op 12 maart nog op bezoek. Hopelijk kan ACKC nog een keer stunten en de strijd
aangaan in een propvolle sporthal ?de Wielewaal? in Hardinxveld en HKC tijdens deze wedstrijd van het kampioenschap afhouden en zelf goede zaken doen! De wedstrijd vangt aan om 17.40 uur.

Doelpuntenmakers tegen Korbatjo: Jelle van de Water 5, Frank Bakker 4, Petra Verschoor en Frank Mommers 2, Carola ?t Lam 1.

Arie den Hartog

(terug)