Nieuwsbericht

(terug)

ACKC collectief zet stap in de goede richting

namens Websitecommissie, zondag 7 februari 2016

Gezien de stand op de ranglijst zat er voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam niets anders op om alles uit de kast te halen om dit zaalseizoen niet te hoeven degraderen. Alleen met winst kon degradatie voorkomen worden. De wedstrijd werd ruim gewonnen: 10-18.

In de volgende wedstrijden moeten dan ook nog de nodige punten gehaald worden.

Tijdens de wedstrijd op de late zaterdagavond in Bodegraven waren veel ACKC-supporters aanwezig die de ploeg kwamen steunen tegen middenmoter Vriendenschaar.

Coach Van Houwelingen had Frank Mommers in de basis gezet in plaats van Marnix Kammer. Voor de rest was er de vertrouwde opstelling met Carola ??t Lam, Natasja Kuipers, Petra Verschoor en Marlies Kant en verder Jelle van de Water en Stef Mommers. In de beginfase was het voor de groen/witten lastig om in de wedstrijd te komen. Er werden al direct enkele kansen om zeep geholpen en zag men dat Vriendenschaar al snel een 2-0 voorsprong nam.
Dit gaf direct aan dat deze wedstrijd niet zomaar zal kunnen worden gewonnen.

Snel werd duidelijk dat ACKC wel degelijk de strijd aan wilde gaan, na een kwartiertje was dat ook op het scorebord te zien, voor het eerst in de wedstrijd was er een voorsprong (4-5) en nog niet eens onverdiend ook. Nog één keer kwam de thuisploeg langszij en daarna was het tot aan de rust alleen maar ACKC dat zijn kansen benutte. Het spel was ook duidelijk beter dan dat van de thuisploeg en ook de individuele klasse werd in de tien minuten voor rust duidelijk. Er werd uiteindelijk met een riante 5-10 voorsprong gerust.

Een verdiende voorsprong maar hier is wel heel hard voor gewerkt. De wedstrijd was behoorlijk fysiek en coach Van Houwelingen spoorde zijn team aan de fouten te beperken en zelf het spel te blijven maken. Hij was er stellig van overtuigd dat uiteindelijk de ploeg met het beste spel, ??dus zijn ploeg? de punten mee naar huis zal nemen.

In de beginfase van de 2e helft liep het bij ACKC wat stroever en zag in het eerste kwartier de voorsprong van lieverlee wat slinken, veel kansen werden niet benut, terwijl de thuisclub via tweemaal een strafworp terugkwam tot 8-11. Er volgde een soort ??status quo? in de wedstrijd om beurten werd er nog wat gescoord maar de afstand bleef tot vijf minuten voor tijd nog steeds maar drie punten (10-13).

Vriendenschaar miste een strafworp en had daardoor nog dichterbij kunnen komen. Niemand van de leiding en het publiek was er gerust op, maar ging nog wel eens extra achter hun ploeg staan. De laatste vijf minuten liet het ACKC/Jeugdsportfondsteam zien dat de reis naar Bodegraven niet voor niets was geweest Nadat Jelle van de Water wel zijn strafworp verzilverde en Marlies Kant en Frank Bakker van ver trefzeker waren, konden broer en zus Jelle en Carola beiden met een doorloper de eindstand 10- 18 in de boeken laten bijschrijven. De welverdiende overwinning werd met de meegereisde ACKC aanhang na afloop dan ook uitbundig gevierd!

Komende zaterdag wacht er weer een finale, want ACKC is er nog lang niet, het zal weer tot het uiterste moeten gaan om het Korbatjo (Oud Beijerland)moeilijk te maken en de punten in Almkerk te houden. Onderaan staan nu ADO en ACKC met 4 punten met direct daarboven Stormvogels dat 6 punten heeft, maar in de allerlaatste wedstrijd van de competitie nog op bezoek komt. Tussendoor moet ACKC ook nog op bezoek bij koploper HKC. Al met al nog een zwaar programma, maar het ACKC/Jeugdsportfonds hoopt op de steun van de vele supporters die hun ploeg met hun support zullen laten horen! De wedstrijd ACKC 1 ?? Korbatjo 1 in sporthal ??de Jager? in Giessen vangt aan om 17.20 uur en zal voorafgegaan worden door ACKC 2 dat uitkomt tegen Korbatjo 2. Voor meer informatie en standen zie de verenigingsite www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Vriendenschaar: Jelle van de Water 7, Marlies Kant 5, Natasja Kuipers en Frank Bakker 2, Carola ??t Lam en Petra Verschoor 1.

Arie den Hartog

(terug)