Nieuwsbericht

(terug)

Geen winst op Rabobank/korfbaldag voor ACKC

door Arie van den Herik, zondag 31 januari 2016

Een propvolle sporthal ?de Jager? met een soms uitzinnig publiek, een natje en een hapje ,een goed stukje muziek en een gemotiveerd ACKC/Jeugdsportfondsteam waren de ingrediënten voor een mooie korfbalmiddag, ACKC dat na de overwinning van vorige week er alles aan wilde doen om tegenstander KOAG dat de tweede plaats inneemt in de 2e klasse I ook zonder punten naar huis te sturen.

ACKC begon na een spectaculaire opening vooraf aan de wedstrijd vol zelfvertrouwen en nam al bij de eerste aanval na enkele seconden brutaal de leiding door een schot van afstand van Petra Verschoor. Toch konden de gasten alweer snel langszij komen en bouwden al snel een 1-4 voorsprong op, maar ACKC bleef wel bij de les en krabbelde van lieverlee weer terug ,ondanks de toch wel weer wat slordige momenten zowel aanvallend als verdedigend. Na ruim een kwartier was de stand 5-6 en werd de spanning in de wedstrijd voelbaar! Over en weer werd er gescoord tot 8-8.

ACKC was in deze periode even de bovenliggende partij en kwam in een flow terecht toen snel achter elkaar binnen een minuut of vijf de dames Marlies Kant, Petra Verschoor en Carola ?t Lam (2x) scoorden en ACKC op een mooie 12-8 voorsprong zette. Maar ACKC kon deze stand twee minuten voor rust niet vast houden en zag Carola ?t Lam tweemaal achtereen in de fout gaan, waardoor de marge bij rust gereduceerd werd tot twee. Een cruciaal moment in de wedstrijd zou achteraf blijken.

Coach Van Houwelingen kon zijn team niet anders dan de complimenten geven, tegen een tegenstander als KOAG in vergelijking met de week daarvoor tegen het zwakkere ADO is dit een goed resultaat tot nu toe. Dat het de tweede helft zwaar zal gaan worden, was duidelijk tegen deze goeie tegenstander met heel veel individuele klasse.

Al heel snel stelden de gasten orde op zaken en kwamen langszij, nu werd Stef Mommers tweemaal gepasseerd waarvan één keer met een strafworp, maar ACKC was nog niet van plan te capituleren. Petra Verschoor zette ACKC nog een keer op een 13-12 voorsprong voor de tweede maal vanuit een vrije bal. Maar langzaamaan ging het wat minder lopen bij ACKC, had ook de scheidsrechter niet echt mee bij de vele dubieuze beslissingen.

Het publiek probeerde nog als negende man te fungeren maar nadat Jelle van de Water en Stef Mommers nog een keer scoorden tot 15-15 moesten de Almkerkers buigen en hadden in enkele minuten tijd een achterstand van 15-20. Intussen had assistent coach Mark den Hartog vanwege aanmerkingen op de leiding ook nog een gele kaart voor gekregen.

Coach Van Houwelingen bracht Janneke Peek nog in voor Carola ?t Lam en Frank Mommers verving zijn broer Stef. De uitslag van deze toch wel boeiende wedstrijd werd wel wat geflatteerd uiteindelijk 16-23. Zo staat de ACKC/Jeugdsportfondsformatie nog steeds onderaan met twee punten ,ook hebben ADO en Stormvogels geen punten behaald en blijft het nog steeds spannend onderin de 2e klasse I.

Komende zaterdag 6 februari speelt ACKC een uitwedstrijd tegen Vriendenschaar in Bodegraven, Vriendenschaar heeft zich nagenoeg veilig gespeeld. Het zal zaak zijn om het goede en positieve spel van de laatste weken vast te houden en wie weet, is er dan toch wat mogelijk. De wedstrijd in sporthal ?Sporthoeve? in Bodegraven vangt aan om 20.15 uur. Voor meer informatie en foto`s van de Rabobank/ACKC korfbaldag zie: www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen KOAG: Jelle van de Water 4, Petra Verschoor, Carola ?t Lam en Marlies Kant 3, Frank Bakker 2, Stef Mommers 1.

Arie den Hartog

(terug)