Nieuwsbericht

(terug)

Eerste punten voor een sprankelend ACKC

namens Websitecommissie, zondag 24 januari 2016

Afgelopen weekend was het voor ACKC erop of eronder. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam is na acht van de veertien wedstrijden nog zonder punten maar kan bij een overwinning nog steeds hoop blijven koesteren om het komende seizoen weer uit te mogen komen in de 2e klasse.

Er zijn 2 ploegen (ADO en Stormvogels) met 4 punten en er zullen aan het eind van de rit 2 ploegen degraderen. Beide teams komen nog bij ACKC op bezoek. Vooralsnog geen gemakkelijke opdracht, maar de strijd opgeven is er bij het team van Dik van Houwelingen niet bij.

Deze zaterdag was ADO(?s-Gravendeel ) de tegenstander waar ACKC zich in vast moest bijten om de twee punten in eigen huis te houden. In de uitwedstrijd werd nipt met 12-11 verloren. Coach Van Houwelingen heeft Marnix Kammer voor de komende wedstrijden weer naar het eerste team gehaald, dit ten koste van Rik Millenaar. Verder zijn er geen veranderingen in de ploeg aangebracht.

In de beginfase was het ACKC dat de wedstrijd maakte en had binnen tien minuten al een 4-1 voorsprong opgebouwd door twee keer Kant en Van de Water; het spel was fris en sprankelend te noemen. De gasten hadden het heel moeilijk en kwamen nauwelijks toe aan een goede aanval ,terwijl ACKC de ene na de andere oogstrelende actie op de vloer toverde. Ook de concentratie bleef ,ondanks dat de voorsprong steeds groter werd. Marnix Kammer was onder de korf oppermachtig en aan de andere zijde was Stef Mommers de rots in de branding. De ruststand werd uiteindelijk 11-2 en in principe was de buit al binnen na dertig minuten.

Er was alleen maar lof in de kleedkamer tijdens de rust voor het hele team dat conditioneel in zeer goede vorm steekt, en in een hoog tempo de wedstrijd dicteerde. Dit is het resultaat van meer aandacht voor de conditietrainingen, wel wilde coach Van Houwelingen dat er in de 2e helft wat gas werd teruggenomen want we moeten dit wel vol kunnen houden tot het einde van de wedstrijd.

De 2e helft begon weer zoals de 1e eindigde, een gretig ACKC kon heel gemakkelijk nog verder uitlopen. Er werd weinig weggegeven, dat was vooral een verdienste van het kort verdedigen wat ACKC goed verzorgde. Halverwege was duidelijk bij een 17-3 stand dat de winst binnen was en kon het ACKC/Jeugd sportfondsteam zijn doelsaldo nog wat bijspijkeren. De gasten daarentegen konden uiteindelijk nog totaal tot 7 doelpunten komen, waarvan vier maal vanaf de stip werd gescoord.

De ACKC-dames brachten via tweemaal Carola ?t Lam, Petra Verschoor en Marlies Kant de eindstand op 22-7. Een goeie pot met veel doelpunten ,waarin ACKC aantoonde wat het in huis heeft, dit geeft veel vertrouwen voor komende zaterdag als de traditionele Rabobank/ACKC dag zal gaan plaats vinden. En kan ACKC bij winst weer de volledige aansluiting bewerkstelligen bij de andere ploegen onderin de 2e klasse I om de strijd aan te gaan voor lijfsbehoud.
Doelpuntenmakers tegen ADO: Jelle van de Water en Frank Bakker 5, Carola ?t Lam en Marlies Kant 4 Petra Verschoor 3 en Natasja Kuipers 1.

Zaterdag 30 januari houd ACKC weer de jaarlijkse ACKC-dag. Dé gezellige korfbaldag voor jong en oud! Er is weer een vol korfbalprogramma met als slotstuk om 17.40 uur ACKC 1 tegen KOAG 1,deze ploeg staat op een punt van de koploper(HKC) en zal er alles aan willen doen om deze wedstrijd te winnen om de aansluiting te behouden. Deze wedstrijd zal worden vooraf gegaan door om 14.00 uur ACKC B1 ? GKV B2 gevolgd door om 15.05 uur ACKC A1- DVS69 A1 daarna om 16.15 uur ACKC 2 ? Nieuwerkerk 4. Ook zijn er weer diverse activiteiten voor de jeugd. Bovendien zullen de sponsoren nog eens extra aandacht krijgen en zal er een grote verloting zijn, ook aan de inwendige mens is gedacht. Kom gerust eens aan in Sporthal ?de Jager? in Giessen en kom genieten van de korfbalsport. Voor informatie is te vinden op de Verenigingssite www.ackc.nl

Arie de Hartog

(terug)