Nieuwsbericht

(terug)

ACKC komt tekort tegen titelkandidaat ONDO

namens Websitecommissie, zondag 17 januari 2016

Afgelopen zaterdag heeft ACKC laten zien nog geen genoegen te nemen met een mogelijk afscheid van de tweede klasse. In het verre ?s Gravenzande werd na een goede wedstrijd uiteindelijk verloren tegen één van de titelkandidaten.

Ondanks dat ONDO op papier een veel sterkere tegenstander is, ging ACKC gretig de wedstrijd in en nam direct met 2-1 de leiding. Verdedigend stond het zeer goed waardoor ONDO lastig in zijn spel kwam en vele kansen nodig hadden om tot afronding te komen. Gaandeweg de eerste helft wist ONDO de korf wat makkelijker te vinden en was het voor de Almkerkse formatie hard werken om tot doelpunten te komen. Dit zorgde al snel voor een voorsprong voor de thuisploeg welke richting de rust was opgelopen tot drie punten, 9-6.

In de rust spoorde trainer Van Houwelingen zijn ploeg aan om verdedigend dezelfde energie weer op de mat te leggen als in de eerste helft en aanvallend gaf hij de nodige sturing om gemakkelijker doelpunten te gaan maken. De spelers van het jeugdsportfondsteam vertaalden deze instructies goed door de tweede helft. De rebound was aanvallend beter verzorgd waardoor de Almkerkse spitsen vaker konden aanleggen. Dit zorgde ervoor dat begin tweede helft ACKC goed kon blijven aanhaken en zo nu en dan een puntje dichterbij kon komen. Helaas kon de ploeg uit Almkerk dit niet de gehele tweede helft volhouden waardoor de thuisploeg kon weglopen naar een marge van zes verschil, 17-11. Toch liet ACKC het er niet bij zitten, gaf nog één keer gas en bracht met drie treffers van afstand en een stip de spanning weer terug in de wedstrijd. Met nog drie minuten te spelen stond het 17-15 en geloofde ACKC nog in een stunt. Dit geloof werd al snel weggevaagd toen de thuisploeg direct in de volgende aanval met een prachtige doorloopbal de wedstrijd op slot gooide. De 19-15 eindstand was wederom een verlies maar geeft ACKC het vertrouwen dat er zeker nog punten gehaald gaan worden deze competitie.

De volgende ?finale? is komende zaterdag. Dan speelt ACKC thuis tegen ADO. Dit is één van de ploegen die ACKC nog in het vizier heeft en er zal dus gewonnen moeten worden om uitzicht te houden op de veilige zesde plek in de poule. Aanvang van de wedstrijd is 16:30 in Sporthal de Jager in Giessen. Voor meer informatie: www.ackc.nl

Scores ACKC: Jelle van de Water 6x, Marlies Kant en Frank Bakker 3x, Carola ?t Lam, Petra Verschoor en Stef Mommers 1x

(terug)