Nieuwsbericht

(terug)

Zware tijden voor tegenvallend ACKC

namens Websitecommissie, zondag 10 januari 2016

Verwachtingsvol en met enig zelfvertrouwen werd afgelopen zaterdag de reis naar Koudekerke(Zld) ondernomen om de eerste punten te behalen tegen Stormvogels waarvan gewonnen moest worden om de strijd tegen degradatie aan het einde van het seizoen af te wenden.

Het ACKC/ Jeugdsportfondsteam staat met nog geen enkel punt onderaan en Stormvogels heeft uit de eerste zes wedstrijden 2 punten behaald.

Coach Van Houwelingen(die aan het einde van het veldseizoen na vier jaar afscheid neemt bij ACKC ) had zijn ploeg afgelopen dinsdag nog zien winnen tijdens een oefenpartijtje tegen het 2e team van Vriendenschaar(H,veld). En vertrouwde erop ook nu een goed resultaat mee naar Almkerk te nemen.

Maar vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen niet veel konden brengen, onnodig balverlies, slordige passes en onzuivere afwerking, al met al een echt ?degradatieduel?. In het eerste kwartier kon ACKC zelfs niet tot scoren komen en had inmiddels een 2-0 achterstand opgelopen. Pas na zeventien minuten profiteerde Rik Millenaar voor ACKC, door een kinderlijke fout van de thuisploeg af te straffen. En ging de strijd door scores van Stef Mommers en een stip van Frank Bakker gelijk op en was het inmiddels 3-3. Maar de wedstrijd was eigenlijk niet om aan te zien.De ruststand werd uiteindelijk 5-4 voor Stormvogels.

Al snel in de tweede helft maakte Stef Mommers weer gelijk en leek er weer wat licht aan de horizon te komen, toch kon ACKC het niveau dat het normaal haalde bij lange na niet benaderen. Het bleef ver onder de maat ,zeker tegen deze tegenstander gaf dit alleen nog maar meer frustratie. De thuisploeg was niet beter maar verzuimde niet om zo af en toe een keer te scoren ,iets wat bij ACKC het grote manco is. Na een 7-5 achterstand kon het ACKC/Jeugdsportfondsteam geen enkele keer meer langszij komen. Bij een stand van 8-6 werd Marnix Kammer ingebracht voor Rik Millenaar om onder de korf wat meer power te krijgen. Maar het was te laat, zo af en toe kon ACKC nog wel wat aan de stand doen ,maar moest uiteindelijk na een beschamend 12-9 verlies de conclusie trekken halverwege de zaalcompetitie, dat er nog heel wat moet gebeuren om degradatie te ontlopen.

Komende zaterdag 16 januari volgt de eerste terugwedstrijd ,deze keer met als tegenstander middenmoter ONDO (?s -Gravenzande) en gaat ACKC zich opmaken om minimaal zeven finales te spelen om dit jaar koste wat het kost in de 2e klasse uit te blijven komen. De uitwedstrijd in de ?Westlandhal? in ?s-Gravenzande tegen ONDO vangt aan om 18.55 uur. Voor meer informatie over ACKC kijk op de clubwebsite www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen Stormvogels; Frank Bakker 3, Carola ?t Lam-van de Water en Stef Mommers 2, Marlies Kant en Rik Millenaar 1.

Arie de Hartog

(terug)