Nieuwsbericht

(terug)

Weer geen winst voor matig ACKC

namens Websitecommissie, maandag 21 december 2015

Het verhaal wordt eentonig maar Het ACKC/Jeugdsportfondsteam kon ook in de laatste wedstrijd van 2015 geen vuist maken tegen dit keer HKC(Boven-Hardinxveld) werd er na een 8-15 ruststand een verlies van 16-26 geleden.

De laatste wedstrijd dit jaar in Sporthal ?De Jager? in Giessen trad ACKC geheel compleet aan en was het team erop gebrand een goed resultaat te behalen tegen medekoploper HKC .
Coach Dick van Houwelingen dichtte zijn ploeg best wel kansen toe. Hij kent deze tegenstander door en door en zijn broer staat daar nu aan het roer. Marlies Kant opende de score voor ACKC, deze voorsprong was van zeer korte duur, enkele minuten later stond het alweer 1-3. Toch bleef ACKC wel bij de les, leverde goed korfbal af maar verzuimde de vele opgelegde kansen in het achteraf cruciale eerste twintig minuten te verzilveren. Telkens als er een ACKC-aanval was afgeslagen, kwamen de gasten wel tot scoren en dat had tot gevolg dat de achterstand inmiddels naar 4-10 was opgelopen. Wat er ook werd geprobeerd, ACKC liep telkens achter de feiten aan, kon af en toe een doelpuntje meepikken, maar verzuimde de vele kansen te benutten. Uiteindelijk werd de ruststand nagenoeg onoverbrugbaar 8-15.

De rust was er dan ook niet zoals in vorige wedstrijden een strijdbaar ACKC te zien. Coach Van Houwelingen stond samen met zijn team voor een keuze: `Gaan we er nog een wedstrijd van maken en toch verliezen of laten we ons
afdrogen. Laten we proberen om strijd te leveren en nog wat van deze wedstrijd maken.`

Al direct in de beginfase van de 2e helft werd de achterstand nog groter er werd er te weinig druk gegeven op de aanvallende impulsen van de gasten. Aanvallend werd het voor ACKC steeds lastiger, toch had ACKC enkele kleine oplevingen . ?t Lam, Verschoor en Van de Water scoorden nog een keer en brachten na een minuut of tien de stand op 11-17. Maar er was niets meer te halen. De wedstrijd was geen echte wedstrijd meer en halverwege was dat ook aan de stand (12-22) te zien.

Het enige belangrijke was dat ACKC zich niet helemaal opzij liet zetten en zo zijn doelpuntjes wel meepikte. Inmiddels waren Carola ?t Lam en Rik Millenaar naar de kant gehaald en werden Inge Scheffer en Marnix Kammer ingebracht voor het laatste kwartier. Er veranderde door deze wijziging niet veel meer in de stand en moest ACKC zijn 6e verlies op rij incasseren met een eindstand van 16-26, waarbij de eindconclusie getrokken kan worden dat ondanks het bij vlagen goede spel in de afgelopen wedstrijden. Er nog heel hard moet worden gewerkt aan het afronden van kansen en zal er nog meer beleving en felheid in de ploeg moeten komen om het komende jaar het degradatiespook nog te ontlopen.

De eerst volgende competitiewedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 9 januari in Koudekerke waar in Sporthal ?de Couburg? Stormvogels (Westkapelle) de tegenstander is. Stormvogels staat net boven ACKC met 2 punten, wil ACKC nog wat kunnen uitrichten, zal er hier zeker gewonnen moeten worden. Aanvang van deze wedstrijd is: 17.30 uur. Voor meer ACKC informatie zie www.ackc.nl

Doelpuntenmakers tegen HKC: Jelle van de Water 5, Frank Bakker 3, Marlies Kant 2, Natasja Kuipers, Petra Verschoor, Carola ?t Lam, Rik Millenaar, Stef Mommers en Marnix Kammer elk 1

Arie de Hartog

(terug)