Nieuwsbericht

(terug)

ACKC wint sensationeel op ACKC-dag

door Jaco van der Ham, maandag 5 februari 2024

ACKC wint sensationeel op ACKC-dag
Sfeervol, bomvol en een spannende apotheose. Zo kunnen we de jaarlijkse ACKC-dag in enkele woorden samenvatten. Een sterke eerste helft van de ’s-Gravendeelse gasten resulteerde in een 7-12 ruststand, maar na de rust stelde ACKC orde op zaken en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken: 17-15.

Een springkussen, geschminkte kinderen, pannenkoeken en heel veel publiek. Oplopen met volgspot in een donkere maar kolkende sporthal de Jager met de F-pupillen aan de hand. Ingrediënten voor de jaarlijkse ACKC-dag. Maar van de spelers wordt gewoon een topprestatie gevraagd. En die werd geleverd. Voor het publiek kon de wedstrijd eigenlijk niet mooier verlopen en bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Vlot.

ADO was duidelijk niet gekomen om cadeautjes uit te delen. Vanaf het begin speelde de ploeg uit de Hoekse Waard gedisciplineerd en schoten ze met scherp waardoor ze in het eerste deel op een uitzonderlijk hoog schotpercentage kwamen. ACKC kon hier in deze fase te weinig tegenoverstellen en kon in de score de opponent niet bijbenen. Aanvoerster Natasja Kuipers opende van afstand de score voor de Almkerkers maar daarna was het scorend vermogen van ADO gewoon beter verzorgd.

Coach Van Houwelingen moest Amber de Ruiter en Sven van der Ham missen. Amber zit met een zware knieblessure voorlopig aan de kant en Sven met een dikke enkel. Ook zij moesten vanaf de kant lijdzaam toezien hoe ADO steeds meer afstand nam. En tot overmaat van ramp blesseerde ook Maartje Verschoor zich in het eerste deel en moest zij vervangen worden door Tooske Verschoor.

In de rust bleek Van Houwelingen de wedstrijd goed geanalyseerd te hebben. Iets beter aansluiten op de tweede bal haalde de angel uit de schotkracht van ADO. In het tweede deel bleek ACKC scherper en conditioneel sterker. En als dan de eerste balletjes er in gaan, gaat het publiek er helemaal achter staan. Na iedere treffers golfde er weer een orkaan van geluid door de sporthal en dat sterkte de BakerTilly formatie. Een geweldige ambiance en een wedstrijd die tot het eindsignaal spannend bleef. ACKC sloop naderbij en ging erop en erover. Maar liefst zes maal achtereen wist de Almkerkse formatie tot scoren te komen en daarmee de 7-12 achterstand om te draaien naar een 13-12 voorsprong.

ADO stribbelde nog even tegen en kwam nog één keer op gelijke hoogte, maar daarna was de ban definitief gebroken en kon ACKC de wedstrijd naar zich toe trekken.

Na de rust scoort eerste Stef Mommers van onder de korf de 8-12. Emiel van der Ham legt vervolgens van dichtbij de 9-12 en even later de 10-12 in het mandje. Fleur Hartman scoort van ver de 11-12. ADO coach Erik Speyer ziet het onheil naderen en vlucht in een time-out. Maar de Almkerkse machine is niet meer te stoppen. Een orkaan van geluid rolt door de sporthal als Thijs de Groot de gelijkmaker van ver binnenschiet. De Hardinxvelder zou uiteindelijk met maar liefst 7 treffers van het veld af gaan. Imar van der Priem is van afstand scherp en brengt ACKC voor het eerst op voorsprong. Nog maar eens Thijs de Groot: hij scoort weer van ver en brengt daarmee de 14-13 op het scorebord. Fleur Hartman volgt zijn goede voorbeeld en weet ook van ver de korf te vinden: 15-13. Emiel van der Ham staat in deze fase sterk te rebounden en na een fout van zijn tegenstander legt scheidsrechter Vlot de bal op de stip. Van der Ham scoort de stip met één hand en brengt daarmee de stand op 16-14 en het publiek in extase.
Het slotakkoord is voor de topscoorder van deze dag. De Groot bekroont een magistraal optreden met zijn zevende treffer van afstand en brengt daarmee de eindstand op 17-15. Een geweldige ambiance en pure reclame voor de korfbalsport en de Almkerkse korfballers.

Doelpunten:
Thijs de Groot (7x), Emiel van der Ham (4x), Fleur Hartman en Natasja Kuipers (elk 2x), Imar van der Priem en Stef Mommers (elk 1x).

(terug)