Nieuwsbericht

(terug)

Goede generale voor ACKC

door Jaco van der Ham, maandag 29 januari 2024

Goede generale voor ACKC
De Almkerkse korfballers kenden een goede generale voor de topper op de komende ACKC-dag. In een afgeladen sporthal De Goyer won ACKC afgetekend van degradatiekandidaat Good Luck met 14-26.

Hammetjes scoren er lustig op los
De wedstrijd begon opmerkelijk. Emiel van der Ham struikelde door een putje waarvan het deksel niet goed zat. Daardoor kwam zijn tegenstander vrij en kon gemakkelijk scoren. Hierdoor ontstond natuurlijk de nodige consternatie, maar opmerkelijk genoeg keurde arbiter Meulmeester de treffer gewoon toe.
De 1-0 voorsprong was dan ook meteen de enige keer dat de thuisploeg een voorsprong kon nemen. De Almkerkers lieten zich niet van de wijs brengen en kregen alle gelegenheid om hun spelletje te spelen met aanvallen over veel schijven. Met name de gebroeders Sven en Emiel van der Ham wisten zich scorend te onderscheiden. De Hammetjes kwamen gezamenlijk tot 13 treffers en namen daarmee de halve productie van de BakerTilly formatie voor hun rekening.

Door het grote krachtsverschil hoefde ACKC zich verder niet druk te maken over het opmerkelijke begin van de wedstrijd. Overigens was de leiding sowieso erg warrig. Maartje Verschoor scoorde een doorloopbal. Het doelpunt was al goedgekeurd, maar vervolgens werd dit doelpunt toch nog omgezet in een strafworp in haar voordeel. Verschoor scoorde ook de stip bekwaam, maar opmerkelijk is het op z’n minst.

Coach Van Houwelingen bracht met de opstelling van deze zaterdag een uitgebalanceerd team binnen de lijnen. Sven van der Ham kon naar hartenlust aanvallen doordat de rebound bij Van der Priem in goede handen was. Werkelijk elk schot was voor de blonde Hardinxvelder. Tegelijkertijd waren daar Sabine Meerman en de lichtvoetige Tooske Verschoor die een prima aansteun wisten te verzorgen.
Het is verbazend om te zien hoe de jonge Tooske Verschoor zich ook in verdedigend zin weet te ontwikkelen. Ze zoekt steevast de beste tegenstanders uit en weet het ze allemaal steeds weer erg lastig te maken.

In het andere vak kon Emiel van der Ham zich aanvallend onderscheiden. Met Fleur Hartman staat er een sterke rebound en Emiel vormt samen met Thijs de Groot een gevaarlijke tandem. Als Emiel niet scoort neemt Thijs het moeiteloos over. Natasja Kuipers is in dit vak de olie in de motor en zorgt er voor dat alles draait zoals het moet. De aanvoerster is een geweldig aanspeelpunt voor de jonge honden en daarmee onmisbaar in het vak.

Maar ondanks de goede overwinning zijn er ook zorgen voor Van Houwelingen. Sven van der Ham moest in het tweede deel met een dikke enkel geblesseerd uitvallen. Hij landde na een sprongduel op de voet van zijn tegenstander die minder hoog sprong en daarmee iets eerder op de grond was. Het zal afwachten zijn of hij voor de ACKC-dag van aanstaande zaterdag weer op tijd fit is. Zijn vervanger Derrek Koekkoek was in het begin wat zenuwachtig, maar pakte vervolgens de draad goed op. Voor de coach is het heerlijk om dergelijke spelers achter de hand te hebben. Ook Sabine Meerman moest het veld ruimen na een tik op de neus welke ontsnapte aan de aandacht van de arbiter. Deze werd uitgedeeld na een rake treffer van afstand. Meerman zal komende zaterdag zeker weer inzetbaar zijn.

In de poule lijkt zich inmiddels een 2-deling af te tekenen. Atlas, DVS ’69, ACKC en ADO lijken de ploegen die gaan strijden om het kampioenschap in de tweede klasse. De overige teams moeten naar beneden kijken. Voor ACKC is het zaak dat komende zaterdag de wedstrijd tegen ADO de winst gepakt gaat worden. In een sfeervolle sporthal De Jager wordt de jaarlijkse ACKC-dag gevierd waar korfbal minnend Altena elkaar ontmoet. En met de steun van het publiek moeten er zeker mogelijkheden liggen.
De wedstrijd begint om 18.00 uur.

ACKC 2 is aan een opmerkelijke revival begonnen. In eerste instantie leek de ploeg alle handen vol te hebben om zich te handhaven. Inmiddels hebben de Almkerkse reserves achtereenvolgens eerst van koploper HKC gewonnen en afgelopen zaterdag werden met nummer 2 Sporting Delta de punten gedeeld.
ACKC 2 verzorgt het voorprogramma en de wedstrijd tegen Vitesse Barendrecht begint om 16.30 uur.

Doelpunten zijn gemaakt door:
Sven van der Ham (7x), Emiel van der Ham (6x), Thijs de Groot (4x), Sabine Meerman (3x), Fleur Hartman (2x), Imar van der Priem, Derrek Koekkoek, Maartje Verschoor en Tooske Verschoor (elk 1x).

(terug)