Nieuwsbericht

(terug)

Korbaltopper gestaakt

door Jaco van der Ham, dinsdag 23 januari 2024

Korfbaltopper in sporthal De Jager gestaakt
Na een slechte start was ACKC in het tweede deel volop op weg om de wedstrijd naar haar hand te zetten. De opgelopen achterstand door een inspiratieloos eerste deel werd stap voor stap ingelopen door een inmiddels ontketend ACKC. Echter een ongelukkige botsing maakte een plotseling eind aan de Almkerkse dadendrang en had voor Amber de Ruiter een zware blessure tot gevolg. Scheidsrechter de Leeuw restte niets anders dan de wedstrijd met nog 21 minuten op de klok te staken.

De Almkerkse ploeg begon de wedstrijd, net als een week eerder, weer veel te slap. Ongeïnspireerde aanvallen en slordig in de afronding, terwijl er verdedigend weer veel te gemakkelijk kansen werden weggegeven. DVS profiteerde handig en wist kinderlijk eenvoudig weg te sluipen naar een 1-6 voorsprong. Coach Van Houwelingen ergerde zich enorm aan de instelling van zijn spelers en was genoodzaakt om na 15 minuten de eerste time-out aan te vragen. Tegelijkertijd mochten de eerste reservespelers zich gaan warm lopen.

De Time-out sorteert effect. Kennelijk heeft Van Houwelingen de juiste snaar geraakt bij zijn ploeg en de BakerTilly formatie begint zich terug te knokken in de wedstrijd. Emiel van der Ham komt binnen de lijnen en neemt de ploeg op sleeptouw.
Met een fraaie doorloopbal op snelheid werd hij perfect op maat aangespeeld door Maartje Verschoor. Het huzarenstukje rondt hij doeltreffend met één hand van achter de korf af en kreeg daarmee het publiek op de banken. Goed voorbeeld doet goed volgen. Niet alleen aanvallend zet hij de lijnen uit, maar ook verdedigend laat hij zijn scherpte zien die door de anderen wordt over genomen.
Opeens gaan afstandsschoten er wel in. Opeens worden er wel acties gemaakt en opeens wordt het ook een wedstrijd. Bij een stand van 7-10 wordt de rust bereikt en kunnen de puntjes verder op de i gezet gaan worden.

In het tweede deel worden er wel echte aanvallende acties gemaakt. Scheidsrechter De Leeuw kan het allemaal niet erg meer volgen en moet keuzes maken die in het eerste deel al-dan-niet terecht in het voordeel van DVS uitvielen. Maar liefst 5x mocht DVS aanleggen vanaf de strafworpstip. Veel verder dan 5 meter over de lijn komt de beste man niet en als Sven van der Ham dan zijn acties maakt gaat het gewoon wat sneller en wordt het lastiger te volgen voor zowel zijn moegestreden opponent als de arbiter. De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht voelt de wedstrijd uit de vingers glippen en moet steeds vaker aan de handrem trekken. De Almkerkers komen steeds dichterbij en na 4 minuten in het tweede deel scoort Maartje Verschoor de gelijkmaker van dichtbij: 10-10. Nog even neemt DVS een voorsprong door van ver raak te schieten, maar dan is daar het dramatische moment voor Amber de Ruiter. Ze was net terug na een langdurige kuitblessure en komt nu ongelukkig in botsing en valt op haar knie waarbij de knieschijf van zijn plaats schiet.
Scheidsrechter De Leeuw heeft geen andere keus dan de wedstrijd te staken, waardoor DVS voor de resterende 21 minuten nog een keer de reis naar de Giessense sporthal mag maken. Wanneer het laatste deel word uitgespeeld is nog niet bekend.

Doelpunten ACKC: Stef Mommers, Sven van der Ham, Maartje Verschoor (elk 2x), Emiel van der Ham, Tooske Verschoor, Imar van der Priem en Sabine Meerman (elk 1x).

(terug)