Nieuwsbericht

(terug)

ACKC start nieuwe jaar dramatisch

door Jaco van der Ham, maandag 15 januari 2024

ACKC start nieuwe jaar dramatisch
De Almkerkse korfballers zijn het nieuwe jaar gestart met een nederlaag. Algehele malaise binnen de ploeg gaf tegenstander Ventura Sport alle kansen om de winst naar zich toe te trekken. En tot hun eigen verbazing lukte dat ook nog: 16-15.

Coach Van Houwelingen had zich de hervatting van de competitie na de eindejaars onderbreking ongetwijfeld anders voorgesteld. Het laag geklasseerde Ventura Sport leek een mooie opwarmer voor de komende topwedstrijden, maar niets was minder waar. De ploeg uit Strijen speelde alsof het niets te verliezen had en in feite was dat ook zo. Elk punt wat Ventura Sport bij elkaar weet te sprokkelen is een winstpunt, maar als dat tegen de koploper is, dan zijn dat meteen bonuspunten.

Binnen de Almkerkse ploeg was er kennelijk sprake van totale onderschatting. Vanaf het begin liep de ploeg achter de feiten aan en werd er gewoon slordig verdedigd. Slechts 2x wist ACKC op gelijke hoogte te komen, 5-5 en 7-7.

Van Houwelingen mistte de drive en bezieling die de ploeg andere wedstrijden juist zo kenmerkte. Dat mistte hij dan ook meteen bij alle spelers. Er was werkelijk niemand te noemen die het voortouw nam en daarmee de ploeg op sleeptouw. Alleen Thijs de Groot onttrok zich enigszins aan de algehele malaise. Verdedigend liet hij ook zeker de nodige steken vallen, maar aanvallend was de Hardinxvelder wel goed voor 7 treffers. Hij nam daarmee bijna de helft van de Almkerkse productie voor zijn rekening.
Dat mag ook iets zeggen over de afrondingskwaliteiten van de overige spelers in deze wedstrijd. Kansen waren er meer dan voldoende, maar doeltreffend afronden is iets heel anders en daar draait het uiteindelijk wel om. En waar de ploeg zich in andere wedstrijden juist verdedigend wist te onderscheiden door een goede druk op het schot en een sterke rebound, lieten ze vandaag juist daar de steken vallen.

Ventura Sport bleek zeker geen hoogvlieger, maar door het ongeconcentreerde verdedigen van ACKC gaf het hen wel steeds de mogelijkheid om de buitenkansjes te benutten en dat deden ze maar al te graag.
Binnen de Almkerkse ploeg waren er achteraf nog wel de nodige opmerkingen richting arbiter De Widt en die waren dan ook nog wel terecht. De Widt maakte echt de nodige fouten en misschien ook nog wel cruciale, maar ACKC mag het zelf nooit zo ver laten komen en moet de schuld van de nederlaag absoluut bij zichzelf zoeken.

Voor coach Van Houwelingen zaak om deze week de ploeg weer op de rails te krijgen en de neuzen in dezelfde richting. Zaterdag staat om 17.30 uur de partij tegen DVS op het programma en dat is andere koek. DVS is momenteel de trotse koploper in de 2e klasse en zal er alles aan gelegen zijn om dat ook te blijven. De uitwedstrijd wist ACKC te winnen, maar DVS hanteerde toen met extreem achterverdedigen een verkeerde tactiek. Dat zal deze maal zeker anders worden.
Als de Almkerkers nog kampioensaspiraties hebben, dan zal deze wedstrijd zeker gewonnen moeten worden.

Doelpunten:
Thijs de Groot 7x, Sven van der Ham 2x, Emiel van der Ham, Maartje Verschoor, Sabine Meerman, Stef Mommers, Imar van der Priem en Natasja Kuipers (elk 1x).

(terug)