Nieuwsbericht

(terug)

ACKC laat punten liggen

door Jaco van der Ham, dinsdag 19 december 2023

Sporthal De Jager in Giessen was goed gevuld maar ACKC kon het ruim aanwezige publiek niet belonen met een overwinning. De topper tegen het Zeeuwse Atlas ging met 14-17 verloren en daarmee moeten de Almkerkers Atlas weer naast zich dulden op de eerste stek van de ranglijst.

ACKC startte goed met lange aanvallen en een goed verzorgde rebound, maar vanaf het begin ontbrak de echte scherpte die in een wedstrijd als deze wel noodzakelijk is. Atlas had die scherpte wel en wist deze met name in de wel gemakkelijk toegekende vrije ballen en strafworpen te verzilveren. En scheidsrechten Barentsen strooide er kwistig mee. De bezoekers namen daarmee een voorsprong en dwongen ACKC om constant achter de feiten aan te lopen. Vlak voor rust schiet Imar van der Priem schiet van afstand de 8-8 binnen, waarna het tijd is voor coach Van Houwelingen om orde op zaken te stellen.

In het tweede deel komt Thijs de Groot komt binnen de lijnen ten koste van Stef Mommers. Doel is meer schotkracht brengen. Maar ook in het tweede deel neemt Atlas het voortouw. Al direct in de eerste minuut scoren ze de 8-9 van afstand.
Thijs de Groot en Sven van der Ham komen naast elkaar in de punt van de aanval te spelen. Fleur Hartman pakt de rebound voor haar rekening en Maartje Verschoor loopt de gaten dicht. Maar de schoten zijn gewoon onvoldoende zuiver en de doelpunten zijn duur deze middag.
En het moet gezegd, de ploeg had de scheidsrechter niet echt mee. Dubieuze beslissingen vielen consequent in Almkerks nadeel uit en de jonge ploeg bleek niet bij machte om zich daar mentaal overheen te knokken.

De ploeg uit Ritthem verdedigt achter en haalt daarmee de snelheid uit de Almkerkse aanval.
Bij 10-13 brengt Van Houwelingen Derrek Koekkoek binnen de lijnen. Zijn taak is duidelijk: meer schotkracht brengen. Koekkoek beantwoordt aan de wens van de coach en weet in korte tijd 2x van afstand te scoren. Tegelijkertijd plaatst Atlas een tussensprintje en neem een 11-16 voorsprong.
De Groenwitten maken de eindstand met 14-17 nog wat draaglijker, maar dat is alleen voor de statistieken.

Na afloop hadden de spelers het moeilijk met de scheidsrechterlijke beslissingen, maar coach Van Houwelingen had een iets andere visie: “Je moet er gewoon meer dan 14 scoren om op dit niveau te winnen en dat hebben we zelf verzuimd” aldus de realistische coach. “En dit hoort ook bij een jong team. Als het goed loopt zijn we tot veel in staat, maar als het even tegen zit is het zoeken naar mensen die de kar trekken en de ploeg over het dode punt helpen”.

Voor ACKC is er overigens niets aan de hand; de ploeg staat nog steeds op de eerste plaats op de ranglijst en moet nu alleen Atlas naast zich dulden.
Na de oliebollen staat op 13 januari van het nieuwe jaar de volgende wedstrijd op het programma. In de Apollohal in Strijen is dan om 16.00 uur Ventura Sport de tegenstander.

Doelpunten ACKC:
Sven van der Ham (3x), Fleur Hartman, Stef Mommers, Derrek Koekkoek en Thijs de Groot (2x), Tooske Verschoor, Emiel van der Ham en Imar van der Priem (1x).

(terug)