Nieuwsbericht

(terug)

ACKC maakt geen fout in Vlissingen

namens Redactiecommissie, zondag 10 december 2023

DVS wist in eigen huis verrassend met 21-19 van medekoploper Atlas te winnen. Doordat de Almkerkse korfballers in Vlissingen zelf geen fout maakten gaat de ploeg na 5 wedstrijden alleen aan de leiding. ACKC won van Seolto met 16-21.

De goed leidende scheidsrechter Hoppel had meteen in het begin van de wedstrijd zijn handen al vol. Met name de duels tussen Stef Mommers en zijn directe tegenstander waren pikant te noemen. Mommers wist in de eerste minuten al direct twee maal te scoren doordat hij zijn tegenstander onder de korf op het verkeerde been zette. Maar even later mocht hij op identieke wijze zelf ook een tegentreffer incasseren. Na een forse charge op Thijs de Groot restte Hoppel niets anders dan de Zeeuwse kamikazepiloot na al circa 10 minuten de gele kaart voor te houden. Seolto coach Bakker deed het enige goede wat hij kon doen en haalde de speler definitief naar de kant.
De doorloopbal werd overigens door de stoïcijnse Hardinxvelder De Groot keurig afgerond en zowaar zagen we even het gebalde vuistje de lucht in gaan.

ACKC liet zich door deze acties niet gek maken en bouwde gestaag de voorsprong verder uit. Na ruim een kwartier spelen prijkte er een 2-9 tussenstand op het scorebord Daarmee leek de wedstrijd al gespeeld, maar niets was minder waar.
Scorend over vele schijven werd er geduldig gezocht naar de beste kansen, maar de Baker Tilly formatie liet verdedigend de teugels wat vieren, zoals we dat al meer hebben gezien deze competitie. Het lijkt alsof de ploeg moeite heeft om de concentratie twee maal een half uur vol te houden. Seolto kreeg daarmee aanvallend wat meer ruimte en individuele fouten in verdedigende zin bij ACKC werden door de Zeeuwen afgestraft en daarmee ontstond er weer hoop bij de thuisploeg. Het moet overigens wel gezegd worden dat zodra het echt nodig was ACKC direct weer scoorde en daarmee Seolto niet al te dichtbij liet komen en de marge op minimaal 3 punten wist te houden.

Na de rust min of meer een vergelijkbaar beeld als de eerste helft. ACKC bouwde de voorsprong weer uit en vervolgens kon ACKC weer de concentratie niet vast houden. Het had allemaal verdacht veel weg van een kat-en-muis spelletje. Bij een 12-17 stand is er een blessurebehandeling bij Seolto en intussen staan Emiel van der Ham en Thijs de Groot een voetballend hoogstandje uit te voeren door de bal talloze malen hoog te houden. Hilariteit en bewondering alom bij het aanwezige publiek.

Met nog een kwartiertje te gaan komen Sven van der Ham en Tooske Verschoor binnen de lijnen. Sven is de kleinste van het herenvijftal bij ACKC, maar verzorgt een sterke reboundfunctie door zijn geweldige timing en sprongkracht. Tooske brengt snelheid en flair binnen de lijnen. De jongste van het tiental is lichtvoetig en schiet gemakkelijk Even later maken ook Esther Vink en Tim Brandwijk nog hun opwachting.

Maar ook nu weer ziet Seolto kans om terug te komen. En bij 16-18 wordt het zowaar nog onnodig spannend. Met zijn vijfde treffer van de middag maakt Emiel van der Ham deze keer het verschil. Van afstand schiet hij de 16-19 binnen. Daarna speelt ACKC de wedstrijd professioneel uit. Tooske bekroont een kort maar sterk optreden met een afstandstreffer en zet daarmee haar handtekening onder de einduitslag: 16-21.

Coach Van Houwelingen was achteraf tevreden en kritisch: ‘We speelden goede aanvallen en konden vijf, zes maal afronden per aanval; dat is goed’. ‘Verdedigend voldoende druk om Seolto te ontregelen, maar dan ook meteen de onnodige individuele fouten. Concentratie vasthouden, dat moeten we echt beter gaan doen’.

Komende zaterdag is om 16.45 uur in de Giessense sporthal De Jager de topper tegen Atlas. Na het onverwachte verlies tegen DVS zal Atlas zal er alles aan gelegen zijn om ACKC de eerste nederlaag toe te brengen en daarmee de spanning in de tweede klasse weer volledig terug te brengen. Bij winst voor de Almkerkers kan er een eerste schifting plaats vinden. We kunnen dan ook zeker een topwedstrijd verwachten met maximale spanning en ACKC zal de steun van het thuispubliek nodig hebben!

Scores:
Emiel van der Ham (5x), Thijs de Groot (4x), Fleur Hartman en Imar van der Priem (3x), Stef Mommers, Sabine Meerman (2x), Sven van der Ham en Tooske Verschoor (1x).

(terug)