Nieuwsbericht

(terug)

Oudjes trekken de kar

namens Websitecommissie, woensdag 6 december 2023

De Almkerkse korfballers tonen aan dat er over vele schijven gescoord kan worden. Dit maal waren het in het eerste deel voornamelijk de ervaren spelers die ACKC de goede kant op wezen. Stef Mommers en Sabine Meerman hadden met respectievelijk vijf en drie treffers een flink aandeel in de einduitslag van 21-13.

De uitslag doet vermoeden dat het een walk-over was en dat was in feite ook zo. Het Rotterdamse OZC beschikt zeker niet over een slechte ploeg, maar de veelzijdigheid van dit Almkerkse team maakte dat de Rotterdammers geen enkel moment vat kregen op de Baker Tilly formatie.

Ondanks de 21-13 overwinning was coach Van Houwelingen achteraf niet geheel tevreden. ‘Als je zoveel beter bent moet je zorgen dat je de focus vast houdt en nu lieten we de teugels te veel vieren’ aldus de oefenmeester. Hij doelde daarmee op een snelle voorsprong van de ACKC, waarna OZC toch terug kon komen tot 8-6 alvorens ACKC weer gas gaf en het verschil weer groter maakte. Het afmaken van kansen is sowieso wel een puntje bij de Almkerkse korfballers.

Interim aanvoerder Stef Mommers was tot 2x toe scherp onder de korf door zijn tegenstander aan de verkeerde kant te positioneren en vervolgens met 1 hand af te ronden.

De mooiste treffer kwam van Tooske Veschoor. Eerst schoot zij van afstand waarbij Sven van der Ham met zijn sprongkracht hoog boven iedereen uit torende en de rebound opeiste. Tooske was inmiddels naar binnen gestart, passeerde haar teenstander en kreeg de bal op miraculeuze manier aangespeeld door Van der Ham, waarna de lichtvoetige Verschoor de bal op topsnelheid doeltreffend afrondde.

Ook de revelatie van dit zaalseizoen liet zich weer gelden. Fleur Hartman beschikt naast een zuiver afstandsschot ook over een scherpe vrije bal, waarmee zij deze middag 2x tot scoren kwam. In totaal kwam wist ze 4x de korf te vinden.

Maar de werkelijke kracht van de ploeg ligt toch voornamelijk verdedigend. De ploeg is in staat voldoende druk uit te oefenen op de afstandschoten van de opponent en het daarmee elke tegenstander lastig maken. Druk op het schot in combinatie met een sterke verdedigende rebound is een handelsmerk.

Naast ACKC heeft ook Atlas alle wedstrijden gewonnen. In Souburg won de thuisploeg afgetekend met 21-16 van ADO en beide ploegen gaan met de volle winst uit 3 wedstrijden gezamenlijk aan de leiding in de tweede klasse.

Voor komende zaterdag staat om 17.00 uur de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Zeeuwse Seolto op het programma. Het is aan ACKC om daar geen uitglijder te maken en de punten mee naar huis te nemen.

De doelpunten werden verzorgd door:
Stef Mommers (5x), Fleur Hartman (4x), Sabine Meerman, Tooske Verschoor, en Thijs de Groot (elk 3x), Sven van der Ham (2x), Imar van der Priem (1x).

(door Jaco van der Ham)

(terug)