Nieuwsbericht

(terug)

Fleur Hartman maakt verschil

namens Websitecommissie, dinsdag 28 november 2023

Coach van Houwelingen heeft duidelijk vertrouwen in de jeugdige spelers van zijn team. Tegen de medekoploper ADO presteerde hij het om een team met een gemiddelde leeftijd van net 19 jaar het veld in te sturen. In de tweede helft maakte ACKC het verschil en trok de wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil over de streep: 13-14.

Vooraf was al duidelijk dat er de nodige druk op de wedstrijd stond. Zowel ADO als ACKC zijn ploegen die spelen om te winnen en ze maakten er een intensieve wedstrijd van. Conditioneel bleek ACKC de sterkste.

ADO startte fel en schoot met name in de beginperiode met scherp. Twee treffers van verre afstand betekenden 2-0, maar na de vakwisseling was het Thijs de Groot (hij juicht nooit als hij scoort) die de stand weer gelijk trok. In het eerste deel nam de thuisploeg het voortouw en waren het Thijs de Groot en gelegenheidsaanvoerder Sabine Meerman die de Almkerkse ploeg in de race hielden. Maar bij ACKC was er geen enkele speler die verzaakte en scoorden ze allen een dikke voldoende.

Topper van de dag was deze keer Fleur Hartman. De revelatie van dit zaalseizoen beschikt naast een sterke rebound ook over een zuiver schot wat deze wedstrijd resulteerde in maar liefst 5 treffers. Maar in haar kielzog leverde ook Maartje Verschoor een absolute topprestatie. Ze ontpopte zich als de stofzuiger binnen het vak en wist vele afvallende ballen voor zich op te eisen.

De broers Sven en Emiel van der Ham waren deze week scorend minder nadrukkelijk aanwezig, maar verdedigend wisten ze hun tegenstanders knap aan banden te leggen.

In de rust gaf coach Dick van Houwelingen aan om verdedigend de nodige druk te blijven uitoefenen en dat hat effect. Het zuivere schot van ADO was er niet meer en de schoten van verre afstand vielen naast de korf. Na een 10-8 ruststand wist de BakerTilly formatie de score om te buigen naar een 11-13 voorsprong. Daarna stokte de score ook aan ACKC’s zijde alhoewel er meer dan voldoende kansen waren om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. En als je dan zelf niet scoort, dan zie je dat de bal aan de andere kant valt. Spanning ten top.

Met nog enkele minuten te gaan werd het van 11-13, eerst 12-13 en even later 13-14. In de laatste minuut kreeg het moegestreden ADO nog een strafworp toegekend. Onder de maximale druk moest er gescoord worden om nog een puntje over te houden aan de clash. De stip werd gemist en ACKC mocht als winnaar van het veld stappen.

Voor de jonge ploeg een absolute topprestatie om ook hier de punten te pakken. De ploeg liet zich niet gek maken door het bij tijd en wijle fysieke spel en vaak lakse optreden van scheidsrechter Maat. Coach Van Houwelingen was achteraf met name tevreden over de geleverde teamprestatie. ‘Niemand verzaakte’ aldus de winnende coach. ‘We hebben de wedstrijd gewonnen door verdedigend veel druk te geven en in het verloop van de tweede helft conditioneel het verschil te maken’, analyseerde hij tevreden.

Doelpunten ACKC: Fleur Hartman (5x), Sabine Meerman en Thijs de Groot (elk 3x), Sven van der Ham (2x), Imar van de Spruit (1x)

(verslag door Jaco van der Ham)

(terug)