Nieuwsbericht

(terug)

ACKC start zaalcompetitie met overwinning

namens Websitecommissie, dinsdag 14 november 2023

Het ambitieuze en jonge ACKC is de nieuwe zaalcompetitie gestart met een afgetekende overwinning. In Hendrik-Ido-Ambacht werd DVS met 8-13 verslagen.

Vooraf werd DVS nog gezien als een mede-titelkandidaat maar achteraf kan gesteld worden dat daarmee de capaciteiten van de tegenstander werden overschat. Vanaf het begin maakte ACKC de dienst uit. De tactiek van DVS was er uitsluitend op gericht om niet te verliezen; achterverdedigen en vertragend spelen, zonder ook maar enige ambitie uit te stralen.

ACKC bracht een zeer jonge ploeg binnen de lijnen. Gelegenheidsaanvoerder Stef Mommers (30) is een uitzondering tussen de jonge jeugd. Hij weet zich wonderwel goed staande te houden tussen de jonge honden Thijs de Groot, Imar van der Priem en de broers Sven en Emiel van der Ham. Met een gemiddelde leeftijd van nog geen 20 jaar staat er een team voor de toekomst. Door de afwezigheid van Natasja Kuipers en Ingrid Dekkers voert coach Van Houwelingen ook bij het dameskwartet een aanzienlijke verjonging door. Naast Maartje Verschoor en Sabine Meerman startte de Hardinxvelder met de tieners Fleur Hartman en Tooske Verschoor in de basis.

Van Houwelingen kon achteraf de complimenten maken aan zijn ploeg: ‘Het is niet gemakkelijk om het geduld en de concentratie te behouden tegen zo’n defensieve tegenstander’. Steeds eerst weer de rebound neerzetten, 1x afronden, opnieuw posities innemen en weer afronden. De taken werden goed ingevuld en de eerste score was een echt teamdoelpunt: Maartje Verschoor schiet van afstand, Fleur Hartman is vervolgens bij de rebound de tegenstander van Emiel van der Ham te slim af en speelt hem vrij onder de kort. Emiel ziet vervolgens Imar in een betere positie staan en legt af waarna Hardinxvelder van dichtbij kan scoren: 0-1.

Stef Mommers was sterk in de rebound en Sven van der Ham met zijn aanvallende acties onnavolgbaar. In het andere vak was het steeds Imar die de korfpositie voor zich opeiste waardoor Emiel van afstand mocht aanleggen. De jongste Van der Ham ging uiteindelijk met 4 treffers van het veld en mag zich daarmee tot topscorer kronen.

In het eerste deel nam ACKC geleidelijk afstand van de Witblauwen. Na 30 minuten was er een 6-10 ruststand bereikt. In het tweede deel kon DVS in eerste instantie wat terug komen. ACKC verslapte in verdedigende zin wat en moest enkele treffers toestaan. Maar verder dan 8-10 kwam het niet. ACKC gaf verdedigend iets meer druk en aanvallend werd het vizier bijgesteld.

Oudgedienden Stef Mommers en Sabine Meerman (kan je met 23 jaar een oudgediende zijn?) mochten het veld ruimen en Dick van Houwelingen bracht de jeugdige Thijs de Groot en Aimee van Loon binnen de lijnen. Even later mocht ook Esther Vink nog haar opwachting maken en daarmee maakte Van Houwelingen een tactische omstelling. De dames de vulden de reboundpositie in en Thijs en Sven kwamen naast elkaar in de punt van de aanval te staan. DVS wist hier geen raad mee en moest verschillende malen aan de noodrem trekken. Scheidsrechter Bijl floot een acceptabele partij, maar had hier toch duidelijker tegen moeten optreden.

Voor ACKC maakte het allemaal niet veel meer uit: met 8-13 werd de eerste overwinning van het seizoen over de streep getrokken en de eerste hobbel genomen.

Komende zaterdag speelt ACKC haar eerste thuiswedstrijd in de Giessense sporthal. Om 17.00 uur start de wedstrijd tegen Good Luck uit Middelharnis. Ook Good Luck wist de eerste wedstrijd te winnen (16-12 tegen OZC) en staat naast ACKC bovenaan de ranglijst. Het voorprogramma wordt verzorgd door het tweede team van ACKC. Zij treden om 15.40 uur aan tegen Sporting Delta.

Doelpunten werden gemaakt door: Emiel van der Ham (4x), Sven van der Ham (3x), Stef Mommers en Maartje Verschoor (elk 2x), Thijs de Groot en Imar van der Priem (elk 1x)

verslag door Jaco van der Ham

(terug)