Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Viking 1

namens Websitecommissie, dinsdag 17 oktober 2023

Dit is alweer de laatste wedstrijd van dit veldseizoen. Helaas werden, tot nu toe, alle wedstrijden verloren maar er werd een hoop geleerd. Deze laatste wedstrijd is tegen Viking waarbij de uitwedstrijd werd verloren met 16-10. Deze thuiswedstrijd werd wel een 11-10 overwinning!

Aanval: Natasja, Emiel, Maartje en Sven
Verdediging: Amber, Thijs, Sabine en Imar

In de 2e minuut van de wedstrijd scoort Emiel van ver de 1-0. De verdediging staat heel sterk te verdedigen. Sven maakt, met 1 hand, voorbij de korf, de 2-0. Emiel blokt het schot van zijn tegenstander. Na een lange aanval van Viking scoren ze de 2-1 en even later de 2-2. Imar onderschept de bal in de verdediging. Natasja mist een vrije bal. In de aanval is het telkens 1 schot en de bal kwijt. Het schot van Emiel vliegt uit de korf. Er volgt een lange tijd geen doelpunt. Amber vangt de bal af in de verdediging. Dan kan Viking tot 3x toe scoren en is de stand 2-5. Sabine maakt een vrije bal mooi af: 3-5. Viking scoort 3-6 en Natasja scoort van afstand: 4-6. Dit is meteen de ruststand.

Sven vangt goed af in de verdediging. Na een goede aanval scoort Thijs: 5-6. Viking kan dan weer tot 2x toe scoren: 5-8. Er wordt vaak geschoten maar er wordt niet gescoord. De vrije bal van Viking wordt gemist. Dan weer lange tijd geen doelpunt. Maar dan lijkt het tij te keren: Emiel, Imar en Thijs scoren achter elkaar: 8-8. Imar vangt goed af en Amber tikt de bal naar Thijs. Maartje scoort: 9-8. Viking scoort: 9-9 en dan scoort Thijs: 10-9. De spanning stijgtā€¦zou het dan toch?

Viking mist een vrije bal. Als ACKC ook een vrije bal krijgt wordt er eerst een time-out aangevraagd door Viking. Amber blijft in positie staan onder de korf. Helaas mislukt deze vrije bal. Weer volgt er een langere periode waar geen doelpunten vallen. Een dame van Viking raakt geblesseerd en moet het veld verlaten. Er staan nog 6 minuten op de klok. Sven laat weer eens zien hoe hoog hij kan springen om de bal af te vangen. De aanval duurt lang en eindigt in een strafworp die Imar goed afmaakt: 11-9. Viking scoort 11-10. Sven krijgt een harde beuk van zijn tegenstander en krijgt hiervoor een strafworp die hij helaas mist. Maar dan fluit de scheidsrechter einde wedstrijd en is de eerste winst binnen.

Doelpunten: Thijs 3x, Emiel 2x, Imar 2x, Sven 1x, Sabine 1x, Natasja 1x, Maartje 1x,

Op 28 oktober 2023 is er een oefenwedstrijd met schotklok. ACKC 2 begint om 14:00 uur en ACKC 1 om 15:30 uur.

Hanneke van den Driest

P.S. dit is mijn laatste wedstrijdverslag. Bedankt voor het lezen!

(terug)