Nieuwsbericht

(terug)

Korbatjo 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, dinsdag 21 februari 2023

Om op de 3e plaats in de poule te blijven staan moet er gewonnen worden in Oud-Beijerland. Ondanks vele gemiste kansen lukte dat met een vrij afgetekend verschil: 9-16.

ACKC 2 speelde de wedstrijd hiervoor tegen Korbatjo 2. Ook deze ploeg staat op de 3e plaats in hun poule. Korbatjo 2 werd verslagen met 8-15.

Voordat de wedstrijd van ACKC 1 kon beginnen kregen alle spelers een opkomst met zoeklicht, net als bij de ACKC dag. Eerst kwamen de spelers van ACKC 1 oplopen, daarna de spelers van Korbatjo met aan de hand jeugdspelers uit de D-jeugd.

Aanval: Olivier, Ingrid, Rik en Natasja
Verdediging: Stef, Amber, Sven en Sabine

In de 1e minuut van de wedstrijd kan Olivier de score openen met een mooie afstandstreffer: 0-1. Bij de aanval van Korbatjo is meteen duidelijk dat vooral de heren erg gebrand zijn om doelpunten te gaan maken. Een kluif voor de heren van ACKC. Maar ze kunnen dit goed aan en er valt geen doelpunt uit deze aanval. In de 5e minuut scoort Ingrid de 0-2. Nog geen 2 minuten later scoort Stef de 0-3. Korbatjo scoort dan hun eerste doelpunt: 1-3. Amber blokt het schot van haar tegenstandster. Even later ziet Ingrid de kans om nogmaals te scoren: 1-4. In de 13e minuut van de wedstrijd scoort Korbatjo, met een bal die recht omhoog stuitert en dan weer recht naar beneden valt, de 2-4. Even later scoort Sabine de 2-5. Er volgt een rommelige aanval van Korbatjo met veel schoten maar er valt geen doelpunt uit. Amber scoort een doelpunt die heel onterecht wordt afgekeurd op verdedigd. Korbatjo krijgt een vrije bal mee maar er wordt te vroeg ingelopen dus ACKC krijgt de bal mee.

Er gebeurt een tijd niets qua doelpunten en dan pas in de 21e minuut scoort Sabine de 2-6. Amber stoort de aanval van Korbatjo door de bal weg te tikken. Even later kan ze de bal onderscheppen. Olivier mist helaas een strafworp. Een heer van Korbatjo kan van ver scoren: 3-6. Met nog 5 minuten op de klok scoort Olivier de 3-7, een minuut later scoort Sven de 3-8. Korbatjo maakt de 4-8 als Olivier nogmaals weet te scoren: 4-9. Rik maakt het dan 4-10 van onder de korf. In de laatste minuut voor rust verdedigt Rik een doorloper. Dan fluit de scheids voor rust en de stand is dan dus 4-10.

Korbatjo opent na rust de score voor de 5-10. Sabine onderschept de bal en scoort daarna de 5-11. De heren van Korbatjo kunnen dan 2x achter elkaar van verre afstand scoren: 7-11. Ze missen daarna een vrije bal. Sabine maakt de vrije bal goed af en zo wordt het 7-12. Stef scoort van afstand de 7-13. Even later verdedigt Stef het schot van zijn tegenstander. Ingrid maakt een doelpunt door zich voor de korf om te draaien en te scoren: 7-14. Korbatjo scoort dan de 8-14. Dan gebeurt er weer lange tijd niets qua doelpunten. Er zijn er aan beide kanten veel gemiste kansen.

Pas in de 24e minuut kan er weer gescoord worden: Sven met zijn bekende, met één hand genomen doorloper: 8-15. Stef wordt gewisseld door Arne. Er volgt een mooie aanval waar helaas geen doelpunt uit valt. Met nog 1:14 op de klok scoort Sabine van afstand de 8-16. Als laatste doelpunt van de wedstrijd scoort Korbatjo, wat ook meteen de eindstand is: 9-16. Het was een rommelige wedstrijd waarbij veel kansen onbenut bleven maar hé….de punten gaan mee naar Almkerk en dat is het belangrijkste.

Doelpunten: topscoorder van deze week is Sabine met 5 doelpunten, Olivier en Ingrid beide 3x, Stef en Sven beide 2x en Rik 1x.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 11 maart 2023. Deze wedstrijd is tegen NIO uit Rotterdam. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur in Giessen. Geniet nu maar van 2 weken “vakantie”!

Hanneke van den Driest.

(terug)