Nieuwsbericht

(terug)

OZC 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, vrijdag 3 februari 2023

Het ging lang gelijk op in deze uitwedstrijd, maar met nog een paar minuten op de klok wist ACKC toch een beslissende voorsprong te pakken: eindstand 12-14.

Aanval: Wietze, Monique, Rik en Ingrid
Verdediging: Sven, Amber, Stef en Sabine

Na een goede aanval scoort Wietze het eerste doelpunt van deze wedstrijd: 0-1. Een heer van OZC kan een doorloper goed afmaken: 1-1. Even later kan OZC nogmaals scoren: 2-1. Dan blokt Wietze het schot van zijn tegenstander. Sabine komt onder de korf maar mist helaas. Rik staat in de verdediging onder de korf en zijn tegenstander kan van afstand score: 3-1. Dan scoort OZC ook de 4-1. Dit is al de derde wedstrijd op rij dat ACKC met 4-1 achter komt te staan. Wietze mist een strafworp. Wietze schiet van afstand maar mist, Rik vangt af en scoort de 4-2. Rik onderschept de bal. Sven scoort van afstand: 4-3. Het spel gaat veel heen en weer. Stef verzilvert een strafworp en maakt de gelijkmaker: 4-4. Sabine onderschept de bal. Wietze scoort van ver de 4-5. OZC krijgt een vrije bal. Sven verdedigt deze en krijgt een flinke beuk van zijn tegenstander. OZC scoort de 5-5. Wietze onderschept de bal. OZC scoort de 6-5 en mist even later een strafworp. Stef scoort van afstand maar deze wordt afgekeurd op verdedigt. Deze beslissing is heel dubieus. Ingrid onderschept de bal. OZC scoort: 7-5. Wietze mist een vrije bal. Ook OZC mist een vrije bal maar scoort dan: 8-5. Ingrid maakt haar strafworp: 8-6. Er volgt een mooie aanval waarbij Amber de bal goed aan Sven geeft en hij kan scoren: 8-7. Amber scoort de korte kans van achter de korf: 8-8. Even later wint Amber de afvang door de bal weg te tikken. Bij de laatste aanval van OZC voor de rust weet Amber de bal te onderscheppen. De ruststand is dus 8-8 dus alle kansen liggen weer open.

Weer kan Amber de bal wegtikken bij de afvang en heeft ze de bal. Even later neemt ze een doorloper over. De eerste 10 minuten van de 2e helft valt er geen doelpunt. Rik wordt gewisseld door Olivier en Monique door Jitske. Sven onderschept de bal. Amber blokt het schot van haar tegenstandster en onderschept de bal. Olivier verzilvert zijn strafworp: 8-9. Wietze onderschept de bal maar mist de korf. OZC krijgt ook een strafworp die goed wordt afgemaakt en het is weer gelijk: 9-9. Ingrid verdedigt het schot van haar tegenstandster. Sabine scoort: 9-10, OZC 10-10. Amber krijgt een langere dame tegen. Wietze scoort de 10-11, recht onder de korf. Olivier scoort van ver de 10-12. Monique komt weer terug in het veld en onderschept vrijwel meteen de bal. Sabine scoort de 10-13. Wietze stoort een aanval. Sabine mist een vrije bal en even later ook een strafworp. OZC scoort van afstand de 11-13. Jitske komt weer in het veld, voor Monique. Olivier mist een vrije bal. Stef onderschept de bal. Dan valt Wietze heel hard op zijn knie. Het heeft veel pijn en gaat even later het veld uit. Rik vervangt hem. OZC scoort de 12-13 met nog 3 ½ minuut op de klok. Olivier maakt het laatste doelpunt van de wedstrijd wat dan ook meteen de eindstand is: 12-14.

Doelpunten: Wietze en Olivier 3x, Sven en Sabine 2x, Rik, Stef, Ingrid en Amber allemaal 1x.

Volgende week is er weer een uitwedstrijd. Deze keer in Oost-Souburg tegen Atlas uit Ritthem. De wedstrijd begint om 18:40 uur. De week erna is een thuiswedstrijd tegen Nexus, die nu 1 plaats boven ACKC staat in de competitie. Deze wedstrijd begint dan om 16:45 uur in Giessen.

Hanneke van den Driest

(terug)