Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 - Erasmus 1

namens Websitecommissie, maandag 3 oktober 2022

Doordat de drie wedstrijden voor vandaag zijn gewonnen staat ACKC 1 nu bovenaan in de poule van de 2 e klasse. Vandaag is Erasmus uit Rotterdam op bezoek in Almkerk.

Aanval: Stef, Amber, Wietze en Natasja
Verdediging: Sven, Ingrid, Rik en Sabine

Voor aanvang van deze wedstrijd wordt er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Moeder Antje. De spelers spelen met een rouwband om.

Het eerste schot van de wedstrijd is voor Natasja maar deze wordt geblokt. Stef krijgt een strafworp mee en maakt deze netjes af: 1-0. Erasmus maakt de gelijkmaker terwijl het snijden is. Het schot van Ingrid wordt ook geblokt. Stef stoort op goede wijze de aanval van Erasmus en daardoor wordt de bal onderschept. Sven scoort de 2-1. De vrije bal wordt genomen door Sabine maar helaas gaat deze er niet in. Dan wordt ook het schot van Rik geblokt. Stef wint het duel om de bal. Ingrid scoort de 3-1 en even later scoort Erasmus de 3-2. Wietze blokt het schot van zijn tegenstander. Dan wordt er een time-out aangevraagd.

Een dame van Erasmus maakt een doorloper: 3-3. Wietze onderschept de bal. Erasmus maakt dan de 3-4 en ACKC kijkt voor het eerst tegen een achterstand aan. Amber blokt het schot van haar tegenstandster. De vrije bal wordt gemist door Erasmus. Sven kan dan van verre afstand de gelijkmaker maken: 4-4. Rik onderschept de bal. Weer mist Erasmus een vrije bal. Vlak voor rust krijgt Erasmus een strafworp mee waardoor de ruststand 4-5 is.

Na de rust krijgt Erasmus vleugels en scoort 2x achter elkaar: 4-7. Amber onderschept de bal. Sabine mist een vrije bal. Erasmus mist hierna tot 2x toe een vrije bal. Sven krijgt een strafworp mee die helaas niet raak is, maar hij krijgt een herkansing omdat er iemand te vroeg inliep. Deze keer gaat de bal wel mooi door de korf: 5-7. Hetzelfde gebeurt ook aan de andere kant: 5-8. Natasja mist een vrije bal. Erasmus scoort de 5-9. Nu moet er toch echt wel wat gaan gebeuren anders gaan de punten straks mee naar Rotterdam. Dan worden er 3 mensen gewisseld in één vak: Sabine, Ingrid en Rik gaan eruit; Maartje, Maxime en Siebe gaan samen met Sven een nieuw vak vormen. Sven scoort even later de 6-9. Dan wordt er een time-out aangevraagd.

Amber onderschept de bal. Maartje mist 2x een vrije bal. Wietze onderschept de bal. Stef stoort goed waardoor de bal onderschept wordt. Sven scoort dan nogmaals: 7-9, Siebe wordt gewisseld door Rik. Erasmus mist wederom een vrije bal. Wietze scoort de 8-9. Nu wordt het dan toch echt spannend. Rik wordt nu gewisseld door Olivier. Amber scoort de gelijkmaker, met 1 hand onder de korf: 9-9. Sven maakt een doorloper af door ook met één hand de bal omhoog te gooien: 10-9. Erasmus krijgt een (onterechte) strafworp mee en mist deze. Amber onderschept nogmaals de bal.

Erasmus krijgt een vrije bal mee welke door Amber geblokt wordt. Het lukt Sven dan weer om een doorloper te maken en met 1 hand wordt het 11-9. Het publiek staat de roepen langs de kant van het veld en als Sven dan ook nog het schot van Jochem (van der Zouwen) blokt is het feest compleet. Dan fluit de scheidsrechter het einde van de wedstrijd en staat er een mooie stand op het scorebord: 11-9. ACKC 1 blijft ongeslagen op de 1e plaats van poule staan.

Doelpunten: topscoorder van deze wedstrijd is Sven met maar liefst 7 doelpunten, Stef, Ingrid, Wietze en Amber scoren er allemaal 1.

Volgende week speelt ACKC 1 in Goes tegen Blauw Wit. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.
ACKC 2 speelt om 16:00 uur in Oost-Souburg.

Hanneke van den Driest

(terug)