Nieuwsbericht

(terug)

Nipte nederlaag ACKC in regenachtig Almkerk

namens Websitecommissie, maandag 12 oktober 2020

Waarbij de weersomstandigheden niet optimaal waren speelde ACKC hun e thuiswedstrijd alweer tegen Atlas uit Ritthem. Het is het tweede thuisduel op rij zonder publiek. Ook vandaag waren de trouwe supporters in de auto buiten het terrein te vinden om toch de ploeg aan te moedigen.

Vorige week wist ACKC redelijk gemakkelijk de punten te pakken tegen Keep fit. Ze waren er dan ook op gebrand om vandaag weer de punten in eigen huis te houden tegen het veel scorende Atlas. ACKC staat nu op de 6e plek met 4 punten, daaronder volgen Vriendenschaar en Keep fit met 2 punten. Kortom de punten zijn meer dan welkom vandaag.

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam. Beide ploegen hadden behoorlijk wat kansen nodig om te scoren. Na 5 minuten was pas het eerste doelpunt een feit en wist Atlas de wedstrijd te openen. Al snel daarna volgde ACKC met de gelijkmaker, maar vanaf het begin was duidelijk dat de doelpunten vandaag schaars waren. Het weer drukte hier zeker een stempel op en vooral ACKC had hier meer moeite mee. Dit was vooral te zien in het aantal
passfouten. De eerste helft ging gelijk op, beide ploegen scoorden na elkaar en gaven niet veel weg. Net voor rust sloeg Atlas een klein gaatje met 2 doelpunten verschil. Rik Millenaar bracht vlak voor het rustsignaal de spanning weer terug door het verschil met 1 doelpunt te maken. ACKC ging rusten met een 6-7 achterstand. Coach Dick van Houwelingen gaf in de rust aan dat alles nog mogelijk is en dat hij een positieve mentaliteit verwacht van zijn ploeg. Kop omhoog en gaan de 2e helft.

Vlak na rust wist Atlas de voorsprong te vergroten naar 6-9. ACKC bracht daarop Lieke van der Pijl voor Ingrid Dekkers in de ploeg en later volgde ook Jochem van der Zouwen aanvallend voor Stef Mommers. ACKC probeerde op deze manier nog iets te forceren en kwam door doelpunten van Rik Millenaar en Sven van der Ham weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch was het juist Atlas die weer terugsloeg en meteen weer twee doelpunten achter elkaar verzilverde. Met nog 10 minuten op de klok moest ACKC alle zeilen bij zetten om nog de aansluitingstreffers te maken en de spanning weer terug te brengen. Het weer werd ondertussen alleen maar slechter waardoor het bikkelen was in de slotfase. ACKC maakte de wedstrijd weer spannend door doelpunten van de ingebrachte Jochem van der Zouwen en Sabine Meerman. 1 minuut voor tijd wist Sven van der Ham nog het verschil tot 1 doelpunt te brengen, maar de wedstrijd was tekort. Juist in de slotfase kon ACKC nog extra gas geven en zat er zeker meer in.
Helaas kon ACKC de punten niet in Almkerk houden en was uiteindelijk 11-12 de uitslag. Na de wedstrijd heerste er teleurstelling, zeker omdat ze op het laatst zo dichtbij waren.
Volgende week speelt ACKC een uit wedstrijd tegen Erasmus in Rotterdam. ACKC zal de punten hard nodig hebben en er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. Aanvang volgende week is 15:30.

Doelpuntenmakers ACKC: Sven van der Ham 4x, Rik Millenaar 3x, Sabine Meerman 2x Amber de Ruijter 1x en Jochem van der Zouwen 1x

Marlies Kant

(terug)