Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Keep Fit ’70

namens Websitecommissie, zondag 4 oktober 2020

Door de nieuwe regels, veroorzaakt door het Covid-19 virus, is dit de eerste zaterdag thuis zonder publiek. Zo jammer, want dat maakt het altijd zo druk en gezellig langs de lijn. Het regende ook nog behoorlijk hard, wat het er ook niet makkelijker op maakte.

Er mochten dus geen toeschouwers langs de lijn maar de “trouwste fans” stonden op de parkeerplaats en bleven in hun auto naar de wedstrijd kijken.

ACKC 2 speelde hun wedstrijd tegen Fortis 3 maar konden deze niet winnen: 7-28.

Na 4 minuten spelen valt het eerste doelpunt van de wedstrijd, aan de kant van Keep Fit: 0-1. Maar heel snel hierna scoort Wietze de Vries het tegendoelpunt: 1-1. Natasja Kuipers kan daarna de 2-1 scoren. 2 minuten later scoort ze nog een keer d.m.v. een goed genomen vrije bal: 3-1. Keep Fit scoort: 3-2. Sabine Meerman kan even later de 4-2 scoren. Het lijkt erop dat het een wedstrijd wordt met om en om doelpunten bij beide teams. Keep Fit scoort de 4-3. Natasja krijgt de bal weer door de korf: 5-3. Ingrid Dekkers scoort dan de 6-3. Beide vakken spelen goed, zowel aanvallend maar zeker ook verdedigend. Rik Millenaar scoort dan de 7-3. Er wordt een time-out aangevraagd. Direct na deze time-out scoort Keep Fit de 7-4. Wietze onderschept de bal en brengt de bal weer terug naar de aanval. Stef Mommers staat recht onder de korf en zijn heer staat achter hem. Door de bal omhoog te gooien maakt hij de 8-4. Keep Fit scoort de 8-5. Een heer van Keep Fit gaat flink door zijn enkel maar de blessure lijkt mee te vallen. Even later gaat ook Amber de Ruijter door haar enkel maar dit valt gelukkig ook mee; beiden kunnen door spelen. In de verdediging gooit een heer van Keep Fit de bal recht in de handen van Amber. Even later kan Sven van der Ham de bal op een mooie manier onderscheppen. Dan krijgt Keep Fit de kans om 2x achter elkaar te scoren waardoor de stand 8-7 wordt. Dan, in de laatste secondes voor rust, kan Stef nog een keer scoren waardoor de ruststand 9-7 is.

Vrij snel in de wedstrijd scoort Keep Fit de 9-8. Stef onderschept de bal. Keep Fit scoort nogmaals en de stand is gelijk: 9-9. Het is een spannend moment in de wedstrijd. Sven krijgt een strafworp mee maar deze wordt helaas gemist. Stef kan even later scoren: 10-9. Helaas is deze voorsprong van hele korte duur want al heel snel scoort Keep Fit de 10-10. Een dame van Keep Fit gooit de bal recht in de handen van Stef. Wietze kan de score weer op voorsprong brengen: 11-10. Rik wordt gewisseld door Arné van Herwijnen. Sven onderschept de bal en Wietze kan nogmaals scoren: 12-10. Als Stef een strafworp krijgt toegewezen, vraagt de coach van Keep Fit een time-out aan. Stef mist helaas de strafworp maar maakt het even later goed door alsnog te scoren: 13-10. Beide vakken zijn geconcentreerd aan het spelen en het spel gaat snel. Vooral de verdedigingen zijn heel sterk in beide vakken. Sven kan van een mooie afstand scoren: 14-10. Amber onderschept de bal. Keep Fit krijgt een vrije bal toegewezen maar deze wordt gemist. Sabine mag een vrije bal nemen en scoort hiermee de 15-10. Amber onderschept 2x achter elkaar de bal wardoor Keep Fit geen kans meer krijgt te scoren. Eindstand is dus ook 15-10. Een hele goede wedstrijd onder rare omstandigheden. Doelpunten makers: Stef Mommers is de topscoorder met 4 doelpunten, Wietze de Vries en Natasja Kuipers allebei 3x, Sabine Meerman 2x, Ingrid Dekkers, Sven van der Ham en Rik Millenaar 1x.

Volgende week weer een thuis wedstrijd, tegen Atlas 1 om 15:30 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)