Nieuwsbericht

(terug)

Tjoba 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, maandag 28 september 2020

Het was weer een eind rijden deze week, net als vorige week. Vorige week naar Goes, deze week naar ’s-Heer Hendrikskinderen dat naast Goes ligt. ACKC 2 had een uitwedstrijd tegen Merwede en heeft de punten in Sliedrecht gelaten, de stand werd 21-12.

Voor de wedstrijd begon werd er een minuut stilgehouden.
Wietze de Vries scoort al in de 1e minuut maar deze wordt onterecht afgekeurd voor verdedigd, maar bij de volgende aanval maakt Wietze het goed door alsnog te scoren: 0-1. Natasja Kuipers weet de bal mooi te onderscheppen en even later kan ook Amber de Ruijter de bal onderscheppen. Als de bal weer terug is in het vak gooit de tegenstander de bal recht in de handen van Amber. Ingrid Dekkers kan even later de 0-2 scoren. Ze verdedigt hierna heel goed door met haar hand de bal weg te tikken. Dit alles gebeurt in de eerste 2 minuten van het spel. Stef Mommers weet de korf te vinden en de stand is 0-3. In de 10e minuut komt het eerste tegendoelpunt: 1-3. Tjoba krijgt een strafworp mee en de stand is nu 2-3. Twee minuten later krijgt Tjoba een vrije bal en wordt de stand gelijk getrokken: 3-3. Tjoba krijgt wederom een strafworp mee maar deze wordt gemist. De tegenstanders kunnen een minuut later scoren en ACKC staat voor het eerst op achterstand: 4-3. Ondertussen zijn er nog 2 doelpunten onterecht afgekeurd door de scheidsrechter. Er wordt een time-out aangevraagd. In de 18 e minuut kan Natasja scoren: 4-4. Het spel is druk en soms onoverzichtelijk snel. Tjoba kan in 2 minuten 3x scoren waardoor de stand nu 7-4 is. Stef scoort de 7-5 en vlak voor rust scoort Tjoba de 8-5.

De 2e helft begint met een doelpunt van Tjoba maar dat wordt afgekeurd. Er wordt slecht naar elkaar geplaatst waardoor er veel balverlies is. Er wordt echter heel goed verdedigd maar even later kan er toch gescoord worden door Tjoba: 9-5. Wietze de Vries lokt een vrije bal uit en krijgt deze ook toegewezen. Helaas wordt deze niet benut. Tjoba krijgt een strafworp mee en de stand is nu 10-5. Tjoba kan weer scoren en de afstand wordt groter: 11-5. Sven onderschept de bal en in de 10e minuut kan Sabine Meerman scoren: 11-6. Een minuut later kan ze de korf weer vinden: 11-7. Amber krijgt een strafworp mee maar deze wordt helaas niet benut. Wietze onderschept de bal. Dan gaat het spel heel snel: in de 15e minuut scoort Tjoba de 12-7. Natasja krijgt de kans met een vrije bal en plaatst deze naar Sven. Helaas valt hier geen doelpunt uit. In de 17e minuut scoort Tjoba de 13-7. Rik Millenaar wordt gewisseld voor Jochem van der Zouwen. In de 18e minuut scoort Tjoba nogmaals: 14-7. In de 19e minuut kan Sabine een vrije bal verzilveren: 14-8. Jochem wordt weer gewisseld voor Rik. In dezelfde minuut scoort Natasja de 14-9. In de 23e minuut scoort Tjoba de 15-9 en de 16-9. Rik en Jochem wisselen weer. In de 26e minuut kan Wietze nogmaals scoren: 16-10.
De vrije bal van Natasja wordt helaas niet gescoord maar even later kan ze van afstand het laatste doelpunt van de wedstrijd maken: 16-11.

Het was een lastige wedstrijd en de punten bleven wederom in Zeeland. De komende twee weken worden de wedstrijden thuis gespeeld. Hopelijk komen er veel toeschouwers om ACKC aan te moedigen.

Doelpunten makers: Sabine Meerman en Natasja Kuipers beiden 3x, Stef Mommers en Wietze de Vries beide 2x, Ingrid Dekkers 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)