Nieuwsbericht

(terug)

Togo 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, zondag 20 september 2020

ACKC 2 speelt voor ACKC 1 een mooie wedstrijd met een nog mooier resultaat: 17-21. Als ACKC 1/Baker Tilly het veld oploopt, geven de teams elkaar een “boks” i.p.v. een ”high-five”, dat ziet er nog steeds een beetje vreemd uit.

De wedstrijd begint en al heel snel kan Natasja Kuipers de score openen: 0-1. Stef Mommers volgt al snel met de 0-2. Dan volgt er een aanval waar wel vaak kan worden geschoten maar helaas valt er geen doelpunt uit. Togo maakt het eerste tegendoelpunt: 1-2. Sabine Meerman kan een vrije bal verzilveren: 1-3. Togo scoort een doelpunt dat wordt afgekeurd. In de 5e minuut kan Natasja opnieuw van afstand scoren: 1-4. Togo maakt een tegendoelpunt: 2-4. Sven van der Ham let goed op in de verdediging en kan de bal net met zijn vingertoppen wegtikken. Het spel gaat snel heen en weer en dan kan Togo 3x achter elkaar scoren wat de stand ineens van voorsprong naar achterstand brengt: 5-4. Er volgt een mooie aanval waaruit Stef zijn volgende doelpunt kan maken: 5-5. Togo krijgt een strafworp mee die goed wordt benut: 6-5. Dan scoren ze nog 2x achter elkaar: 8-5. Sabine onderschept de bal omdat ze van een tegenstander de bal recht in de handen gegooid krijgt. Stef en Wietze de Vries scoren beiden een doelpunt wat de stand op 8-7 brengt. In de laatste paar secondes van de 1e helft scoort Togo nog een keer wat de ruststand op 9-7 brengt.

De 2e helft is net begonnen als Sven van afstand scoort: 9-8. Togo krijgt een strafworp mee die gemist wordt en krijgt Stef de kans om de stand op 9-9 te brengen. Het spel is weer helemaal open en het wordt best spannend. Wietze brengt de score op 9-10 en dan wordt er een time out aangevraagd. Ingrid Dekkers wordt gewisseld voor Fleur Hartman. Togo brengt de score weer gelijk: 10-10. In de verdediging wordt Fleur weer gewisseld door Ingrid. Togo maakt het volgende doelpunt: 11-10. Dan volgt er een harde botsing tussen Stef en Sven waardoor Stef even op de grond blijft liggen. Maar even later staat hij weer en gaat er weer vol tegen aan. Ingrid en Fleur wisselen weer 2x keer. Wietze kan even later scoren: 12-11 maar Togo scoort ook weer: 13-11. Amber de Ruijter schiet vanuit een korte kans de 13-12. Togo scoorde meteen daarna de 14-12. Amber wordt gewisseld voor Fleur. Sven onderschept de bal weer op een mooie manier. Wietze forceert een vrije bal die jammer genoeg niet gemaakt wordt. Togo scoort 2x achter elkaar (16-12) en omdat er nog maar een minuut op de klok staat weet iedereen dat dit niet meer in te halen is. Terwijl de laatste secondes wegtikken, lukt het Stef nogmaals om te scoren wat de eindstand 16-13 maakt. Dus helaas blijven de punten in Goes.

Ondanks het verlies werd er mooi korfbal gespeeld en was iedereen tot de laatste seconde alert en vol vechtlust. Volgende week een herkansing in `s-Heerhendrikskinderen, vlakbij Goes.

Doelpuntenmakers: Stef Mommers was de absolute topscoorder met 5 doelpunten, Wietze de Vries 3x, Natasja Kuipers 2x, Sabine Meerman, Sven van der Ham en Amber de Ruijter allemaal 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)