Nieuwsbericht

(terug)

Korbatjo 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, maandag 7 september 2020

Na maanden niet trainen en geen wedstrijden spelen door het ondertussen wel bekende Covid-19 virus gaat vandaag de competitie weer van start. De afgelopen weken waren er verschillende oefenwedstrijden en zijn de teams bekend gemaakt. Dick van Houwelingen is de nieuwe trainer van ACKC 1.

Hoewel…helemaal nieuw is hij niet. Een jaar of 4 geleden was hij ook trainer/coach van het 1e team. Welkom terug Dick! Berry van den Broek is de nieuwe trainer van ACKC 2. Berry is niet helemaal nieuw want ook Berry is trainer geweest van het 1e, vorig jaar was hij trainer van de B1.
Maar goed…de 1e competitie wedstrijden worden vandaag gespeeld in Oud-Beijerland tegen Korbatjo, op een “ouderwetse” grasmat. ACKC 2 is eerst aan de beurt en weet de punten mee naar huis te nemen door te winnen met 10-11.
Jelle van de Water is nog licht geblesseerd en start niet in de basis. Hij wordt vervangen door Sven van der Ham. Ingrid Dekkers is niet aanwezig en wordt vervangen door Lieke van der Pijl.
De wedstrijd begint met aanvallen aan beide zijden. In de 4e minuut mag Sabine Meerman een vrije bal nemen. Deze wordt afgekeurd omdat er een tegenstander binnen afstand staat. Sabine krijgt een herkansing maar deze bal wordt weggetikt door Korbatjo. De verdediging doet het goed: Amber de Ruijter vangt goed af onder de korf. Even later krijgt Rik Millenaar een strafworp mee omdat een dame van Korbatjo hem hindert bij het maken van een doorloper. Hij scoort het 1e doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Pas in de 12e minuut komt het tegendoelpunt van Korbatjo: 1-1.
Een minuut later kan Stef Mommers een strafworp verzilveren: 1-2. Dan volgen er 2 doelpunten van Korbatjo en is de stand 3-2. Sabine scoort van afstand de 3-3. Korbatjo scoort: 4-3.
In de 20e minuut krijgt Lieke de kans op een vrije bal maar deze bal wordt onderschept.
Sven wordt gewisseld door Jelle. Dan vraagt trainer/coach Dick een time-out aan, in de laatste secondes voor rust, scoort Korbatjo de 6-3.
De 2e helft is net begonnen als Jelle van afstand kan scoren: 6-4. Sven komt er weer in voor Jelle.
Dan kan Korbatjo weer 2x scoren en is de stand 8-4. Jelle komt weer in het spel voor Sven. Even later kan Sabine weer scoren en vlak daarna schiet Jelle ook weer raak: 8-6. In de 9e minuut scoort Korbatjo de 9-6. Er volgen 2 hele mooie aanvallen maar er wordt helaas niet gescoord. Korbatjo scoort wederom 2x achter elkaar: 11-6. Jelle kan nog een keer scoren: 11-7. Korbatjo scoort weer 2x achter elkaar: 13-7. Jonne Millenaar wordt gewisseld door Fleur Hartman. Wietse de Vries weet een doorloopbal op een mooie manier te voorkomen. Jelle weet de korf weer te vinden: 13-8. Amber onderschept de bal en het lijkt wel even op ballet; de bal wordt een paar keer opgetikt maar uiteindelijk heeft ze hem vast. Jelle kan nog een keer scoren en is met 5 doelpunten in 1 helft de absolute topscoorder: 13-9. Sven komt er nog even in voor Jelle maar al snel is de wedstrijd afgelopen. Helaas blijven de punten in Oud-Beijerland.
Doelpunten: Jelle van de Water 5x, Sabine Meerman 2x, Rik Millenaar en Stef Mommers beide 1x.
Volgende week spelen veel teams thuis: dit is te zien op de app en op de website.
ACKC 2 om 14:10 uur en ACKC 1 om 15:30 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)