Nieuwsbericht

(terug)

Publiek compleet uit zijn dak op ACKC-dag

namens Websitecommissie, zondag 9 februari 2020

ACKC-dag in De Jager in Giessen. De zaal was mooi versierd met spandoeken, gemaakt door de jeugdteams van ACKC, er was een stand met spullen met het logo van ACKC 65 jaar, er was zelfs een eigen bar in de hoek van de zaal. Ook was er veel publiek en een hele goede sfeer!

ACKC 2 speelde voor ACKC 1 een spannende wedstrijd tegen ADO 2 en wist de punten in eigen bezit te houden door met 13-11 te winnen.

De spelers van zowel ADO 1 als ACKC 1 worden één voor één opgenoemd en mogen in het zoeklicht oplopen naar het midden van de zaal. De kinderen van de F1 en de F2 mogen mee oplopen. Dat zag er erg leuk uit. Ook de trainers en de scheidsrechter worden bij naam genoemd en even in het spotlicht gezet.

Dan de wedstrijd: na 1½ minuut spelen weet Jochem van der Zouwen de score te openen: 1-0, maar dan gebeurt er iets wat erop doet lijken dat deze wedstrijd verloren gaat worden: ADO weet 5x achter elkaar te scoren zodat de score na een paar minuten 1-5 is. Er zijn heus wel kansen maar de korf wordt niet geraakt. Coach Pieter Lagendijk vraagt een time-out aan om de spelers even een hart onder de riem te steken. Gelukkig kan Wietze de Vries het tij keren door de 2-5 te maken. Dan volgt er een lange aanval van ACKC, met een sterk spelende Amber onder de korf, waar wel kansen gecreëerd worden maar waar geen doelpunt uit valt. ADO maakt een vrije bal: 2-6. Na een kwartier spelen weet Ingrid Dekkers te scoren: 3-6. En 3 minuten later kan ze weer scoren: 4-6. Tijdens een mooie aanval kan Sabine Meerman scoren vanuit een vrije bal (5-6) en nog geen minuut later schiet ze van afstand de 6-6. Alles ligt weer open. Jochem van der Zouwen scoort de 7-6. ADO de 7-7. Sabine Meerman scoort de 8-7. ADO weet 2x achter elkaar te scoren: 8-9. Vlak voor rust kan Ingrid Dekkers de gelijkmaker maken: 9-9.

In de 2e helft gaan de scores gelijk op: Stef Mommers: 10-9, ADO 10-10, ADO 10-11, ADO 10-12, Natasja Kuipers 11-12, Sabine Meerman 12-12, Ingrid Dekkers 13-12, ADO 13-13, Wietze de Vries 14-13, ADO 14-14, Jochem van der Zouwen 15-14, ADO 15-15. De coach van ADO vraagt een time-out aan. Stef Mommers wordt gewisseld door Rik Millenaar. Sabine kan haar 5e doelpunt maken: 16-15. Coach Pieter Lagendijk vraagt een time-out aan om de ploeg wat laatste aanwijzingen te geven. ADO scoort de 16-16. Rik Millenaar wordt weer gewisseld met Stef Mommers. Arné van Herwijnen en Jochem van der Zouwen worden gewisseld door Marvin van den Berg en Rik Millenaar. Het publiek van ADO begint aan te moedigen door hun ploeg toe te zingen. In de aanval is het een rommeltje waaruit Marvin van den Berg kan scoren: 17-16. Ingrid Dekkers kan daarna van afstand de korf raken: 18-16. De heren worden weer terug gewisseld. Als de klok al even op één minuut staat weet ADO nog een keer te scoren: 18-17. Gelukkig fluit de scheidsrechter einde wedstrijd en kan ACKC 1 de punten ook in eigen zak steken. Het publiek gaat compleet uit zijn dak en de spelers geven het publiek ook een applaus als dank voor het aanmoedigen.

Door deze winst is de kop van de poule weer veranderd: DVS ’69 onveranderd op nummer 1, ACKC op de 2e plaats, GKV op de 3e plaats en ADO op de 4e plaats.

Volgende week spelen ACKC 1 en 2 uit in Gouda tegen Gemini 1 en 2. De wedstrijd van ACKC 2 begint om 15:10 uur en ACKC 1 begint om 17:30 uur.

Doelpuntenmakers van deze week: Ingrid Dekkers en Sabine Meerman allebei 5x, Jochem van der Zouwen 3x, Wietze de Vries 2x, Stef Mommers, Natasja Kuipers en Marvin van den Berg allemaal 1x.

Hanneke van den Driest

(terug)