Nieuwsbericht

(terug)

Mid-wintertoernooi 2019

namens Mixtoernooicommissie, maandag 27 januari 2020

Hieronder volgt een verslag van het mid-wintertoernooi 2019. 2019? Ja, 2019!

En waarom dat zo lang heeft moeten duren? Nou gewoon, we waren zo van slag van het doorslaand succes van dit fantastische toernooi dat we zelf echt wel even tijd nodig gehad hebben om bij te komen. Vandaar. Heel logisch allemaal (we zijn nog snel).

Het idee is geboren tijdens een wedstrijd van het eerste. Je staat korfbal te kijken en tegelijkertijd te socializen (ja, wij mannen kunnen multitasken ????).

We hebben een sta-tafel nodig vinden we en hoe organiseer je zoiets … Nou, enkele biertjes verder blijkt er een toernooi voor nodig. Een toernooi op het veld midden in het buitenseizoen tussen kerst en oud-en-nieuw.

Dan de organisatie: nou, dat was zo gebeurd. Enkele avondjes vergaderen, mooie plannen maken, sponsortje zoeken, wat avondjes klussen.

En vervolgens zijn we afhankelijk van de inschrijvingen. Uiteindelijk blijken er meer dan 20 teams mee te willen doen. Voor ons een geweldig succes.

Dan moet er toch nog wat gebeuren. Velen worden ingeschakeld om hand- en spandiensten te verrichten en werkelijk waar: iedereen wil graag mee helpen. We zijn jullie dan ook allemaal bijzonder dankbaar. Op de dag zelf geeft Ramon in vol ornaat acte-de-presence om de lekkerste hamburgers te bakken. Koen Hartman is hoofd SOEP (voor het goede doel).

Een mooie eettent, sfeervolle verlichting, een gezellig muziekje en omdat het mid-winter is een paar vuurtonnen voor de nodige verwarming. Sfeer en gezelligheid alom.

Het toernooi begint met de introductie van 4 prachtige robuuste sta-tafels. Een stukje huisvlijt waar je U tegen zegt (René Verschoor: meer dan bedankt!). Het gesponsorde Bavaria bier staat er als een huis op.

En dan de wedstrijden zelf. Tot ieders verrassing stonden er 4 korven in het veld in plaats van 2. En als je wilt weten hoe dat werkt … dan moet je gewoon volgend jaar komen kijken. Korte wedstrijden, die voor velen meer dan lang genoeg blijken. Tien minuten kan toch nog best lang zijn…

Met de 3-ste 3-sten (hoe spreek je dat nou uit???) kent het toernooi een prachtige eerste winnaar.

Op naar volgend jaar en nog meer teams!

Namens de organisatie,
Jaco van der Ham

(terug)