Nieuwsbericht

(terug)

NIO 1 – ACKC 1

namens Websitecommissie, zondag 26 januari 2020

NIO staat 1 punt boven ACKC in de competitie dus beide ploegen zijn blij met winst. Het wordt belangrijk dat ACKC de punten mee naar huis gaat nemen.

Al snel in de wedstrijd was duidelijk dat de scheidsrechter alles zag en overal voor floot. Dat overheerste de eerste 20 minuten de wedstrijd. Er was één ding dat hij goed deed en dat was dat hij scherp floot voor beide ploegen. Maar het was lastig om een wedstrijd op te bouwen, als er telkens gefloten wordt. Het begon erg onrustig. Een vrije bal van NIO werd afgefloten, omdat de heer op de lijn stond. Amber ving de bal onder de korf, een heer van NIO klapt erop en er werd een strafworp voor gegeven, helaas werd deze gemist.
Even later mist NIO een vrije bal. Pas na bijna 6 minuten spelen viel het eerste doelpunt, bij NIO. Het tempo ligt hoog en het spel gaat snel heen en weer. Na bijna 9 minuten spelen weet Amber het eerste doelpunt voor ACKC te maken: 1-1. Even later kan Sabine scoren door bij de korf weg te trekken: 1-2. Snel daarna kan een dame van NIO een doorloper maken: 2-2. Jochem kan van afstand scoren: 2-3. Ingrid mag een vrije bal nemen, deze wordt afgefloten voor een strafworp welke Arné mooi afmaakt: 2-4. NIO krijgt een vrije bal toegewezen en deze wordt goed afgewerkt: 3-4. Even later kan NIO de gelijkmaker scoren: 4-4. Ingrid kan van afstand scoren: 4-5. Met nog 2 ½ minuut op de klok gebeurt er ineens best veel: NIO scoort wederom de gelijkmaker: 5-5; Wietze scoort de 5-6; NIO de 6-6 en echt in de laatste seconde lukt het Jochem om de ruststand op voorsprong in te gaan: 6-7.

De 2e helft is nog maar net begonnen als Jochem opnieuw scoort: 6-8. NIO krijgt een strafworp toegewezen en maakt deze goed af. Vlak daarna weet NIO te scoren van afstand en dus is het weer gelijk: 8-8. Arné zorgt er weer voor dat ACKC weer op voorsprong komt: 8-9.Dan gaat het even fout: NIO scoort van afstand maar deze wordt afgekeurd en er wordt een vrije bal voor gegeven. Stef kan deze verhinderen door met zijn arm de bal weg te slaan. Dit wordt door de scheidsrechter goedgekeurd maar de coach van NIO is hier niet blij mee en gaat even uit zijn stekker. De scheidsrechter legt het spel even stil. Het wordt snel gesust en het spel kan weer verder. NIO komt weer gelijk te staan door een doorloper van een heer. In het aanvalsvak van ACKC worden vele pogingen gedaan om een doelpunt te maken maar helaas zonder resultaat. Dan kan Marlies een doelpunt maken en staat ACKC weer voor: 9-10. Stef kan een doorloper maken voor de 9-11. NIO scoort de 10-11. Jochem de 10-12. Dan krijgt NIO 2x een strafworp toegekend en is de stand weer gelijk: 12-12. De goed op schot zijnde Jochem scoort wederom en Arné kan een strafworp verzilveren: 12-14. Sabine kan de 12-15 op haar naam schrijven. NIO scoort de 13-15. Wietze wordt gewisseld door Rik. Als Ingrid een vrije bal wil maken wordt er een fout gemaakt in de verdediging waardoor het een strafworp wordt die door Arné goed wordt afgemaakt. Niet veel later krijgt Ingrid weer een strafworp toegekend die wederom goed wordt afgemaakt door Arné: 13-17. Als Stef ook een strafworp mag nemen, maakt ook hij deze goed af: 13-18. NIO maakt even later de 14-18. Als de scheidsrechter een beslissing neemt tegen NIO gaat er een dame van NIO helemaal uit haar dak en zij krijgt hiervoor een gele kaart. De andere dame in het veld gaat zich er mee bemoeien en ook zij krijgt een gele kaart. In de aanval staat Amber goed af te vangen en kan de ballen vaak in de rebound brengen wat resulteert in een mooi afstandsschot van Arné: 14-19. NIO kan 2x achter elkaar scoren wat de stand op 16-19 brengt. Stef verzilvert nog een strafworp en in de laatste secondes van de wedstrijd scoort Ingrid de 16-21. Er gebeurde dus heel veel in deze wedstrijd wat leuk was om er naar te kijken. De punten zijn binnen en ACKC is een plaats gestegen naar de 4e plaats. Top gedaan!

Doelpuntenmakers: topscoorder van vanmiddag is Arné met 6 doelpunten, vlak daarna Jochem met 5 doelpunten. Stef 3x, Sabine en Ingrid 2x, Amber, Wietze en Marlies allemaal 1.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma: om 16:50 start de wedstrijd tegen GKV uit Den Haag. Om 15:30 begint het 2e ook tegen GKV.

Hanneke van den Driest

(terug)