Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – Ventura Sport 1

namens Websitecommissie, dinsdag 14 januari 2020

Vandaag de eerste wedstrijd na de kerstvakantie. Ventura Sport heeft nog geen enkele punt behaald deze competitie dus op papier zou het makkelijk te doen moeten zijn. Maar in het verleden heeft al vaak bewezen dat dit niet het geval hoeft te zijn, zo bleek ook voor deze wedstrijd.

Maar voordat de wedstrijd begon, mochten de pupillen van de week, Julot en Milou een doorloper maken. Zij mochten proberen om een doorloper te maken in de hoge korf. Het lukte Julot om het doelpunt te maken, helaas voor Milou lukte het net niet.

Na ruim 2 minuten spelen scoorde Ventura Sport het eerste doelpunt en niet lang hierna volgde het tweede doelpunt. Oké, het is duidelijk: hier moet tegengas gegeven gaan worden. Het lukte Marlies om de score voor ACKC te openen: 1-2. Ventura Sport kon hierna weer 2x scoren. Jochem kon hierna de 2-4 maken. Sabine mocht hierna een vrije bal nemen en verzilverde deze: 3-4. Ventura Sport scoorde en vlak hierna was het weer Jochem die scoorde: 4-5. Met nog 5 minuten op de klok wist Ventura Sport weer te scoren. Even later kon Stef een mooi doelpunt maken en Wietze kon de score gelijk trekken door een doorloper die met één hand werd afgemaakt. De rust stand is dan ook 6-6.

De 2e helft begon met aardig wat doelpunten over en weer: Ingrid de 7-6, Jochem de 8-6, Ventura Sport met een strafworp 8-7, Marlies de 9-7, Ventura Sport de 9-8, Ingrid de 10-8, Ventura Sport de 10-9, Sabine met een vrije bal de 11-9, Ventura Sport de 11-10 en de 11-11, Sabine de 12-11.
Marlies wordt gewisseld door Natasja. Ventura Sport kan de score gelijk trekken: 12-12. Dan volgen er nog wat wissels: Arné wordt gewisseld door Rik en Amber door Jonne.
De klok staat op de laatste 1 minuut als Ingrid van een mooie afstand de 13-12 maakt. Het publiek wordt gek! Er wordt nog een time-out aangevraagd door coach Pieter. De laatste secondes tikken weg als Ventura Sport een vrije bal krijgt. Helaas voor hen maar gelukkig voor ACKC missen ze deze. Er wordt nog een time-out aangevraagd door Ventura Sport. Vlak na de herstart fluit de scheidsrechter einde wedstrijd.

Doelpuntenmakers deze wedstrijd: Ingrid, Jochem en Sabine 3x, Marlies 2x, Wietze en Stef 1x
Volgende week staat een wedstrijd in Rotterdam op de planning, tegen NIO. Deze wedstrijd begint om 18:25 uur. Hiervoor speelt het 2e om 17:10 uur.

Hanneke van den Driest

(terug)