Nieuwsbericht

(terug)

ACKC maakt het in slotfase spannend

namens Websitecommissie, maandag 16 december 2019

Conventus-ACKC staat vanmiddag op het programma. De stand op de ranglijst laat zien dat deze ploegen dicht bij elkaar staan: ACKC staat slechts een punt voor op Conventus. Het belooft een spannende wedstrijd te kunnen worden.

De wedstrijd begon meteen fanatiek en fysiek. In de 2e minuut van de wedstrijd kon Conventus de score openen. Pas 5 minuten later kon Ingrid het tegendoelpunt maken: 1-1. In dezelfde minuut werd de dame van Amber gewisseld, omdat ze geen enkele kans had onder de korf. Conventus maakte nog twee doelpunten. Arné kon van afstand in de korf schieten: 3-2. In het verdedigingsvak kon Wietze op een mooie manier de bal onderscheppen. Even later onderschepte ook Stef de bal.
Met nog 10 minuten op de klok wist Arné weer te scoren: 3-3. In het aanvalsvak werden mooie aanvallen ingezet mede dankzij de sterk spelende Amber. Sabine kon het doelpunt maken waardoor ACKC voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong kwam: 3-4. Er werd een time-out aangevraagd door Conventus. Even later kon Sabine wederom scoren van een mooie afstand: 3-5. Conventus scoorde: 4-5. Wietze onderschepte weer de bal maar helaas kwam er al snel een tegendoelpunt, waardoor de stand weer gelijk stond: 5-5. Jochem onderschept ook op een mooie manier de bal. Sabine blijkt goed op schot te zijn vandaag, want ze scoort 2x achter elkaar waardoor de ruststand 5-7 wordt.

In de 2e helft werd een vrije bal gemaakt door Ingrid: 5-8. Marlies kan een schot van haar dame blokken. Wietze blokt ook een schot van zijn tegenstander. Je merkt dat Conventus hier moeite mee heeft en begint weer behoorlijk fysiek te spelen. Maar de ACKC`ers laten zich niet kennen en spelen hun eigen spel. Conventus scoort en maakt het 6-8. Vervolgens kunnen Marlies en Wietze allebei scoren waardoor het team een riante voorsprong krijgt: 6-10. Arné wordt gewisseld voor Rik. Conventus scoort: 7-10. Jochem wordt gewisseld voor Arné. Even later wordt Wietze gewisseld voor Jochem. Er wordt een time-out aangevraagd door trainer/coach Pieter. Met nog 13 minuten op de klok weten zowel Stef als Sabine de bal te onderscheppen. Conventus maakt een doelpunt en vlak hierna kan Marlies ook scoren: 8-11. Stef krijgt een strafworp mee die hij zelf ook maakt: 8-12. Amber wordt in het aanvalsvak gewisseld door Natasja. Conventus weet weer te scoren en zij krijgt even later ook een strafworp mee: 10-12. Natasja wordt weer gewisseld voor Amber. Daarna kan Conventus weer scoren en de voorsprong is nog maar 1 doelpunt: 11-12. Maar gelukkig is daar het verlossende eindsignaal.

Doelpuntenmakers: topscoorder van vanmiddag is Sabine met 4 doelpunten, Ingrid, Arné, en Marlies ieder 2, Stef en Wietze allebei 1.

Zaterdag 11 januari is de volgende wedstrijd, thuis in Giessen tegen Ventura Sport.

Hanneke van den Driest

(terug)