Nieuwsbericht

(terug)

Winst op Gemini

namens Websitecommissie, maandag 9 december 2019

Voordat de wedstrijd begint, mogen Shanaya en Sanne proberen een doorloper te maken; helaas gaat het bij Shanaya net mis maar Sanne weet te scoren. Goed gedaan meiden!

De wedstrijd is net twee minuten bezig als Ingrid d.m.v. een vrije bal de score weet te openen. Arné kan snel daarna van afstand scoren en de stand is dus 2-0. In de verdediging weet Amber de bal te onderscheppen en kan Sabine daarna van afstand scoren: 3-0. Het spel ziet er gehaast en een beetje rommelig uit. De tegenstander weet het spel van ACKC moeilijk te maken door veel achter te verdedigen en ook fysiek te spelen. Amber weet nogmaals de bal te onderscheppen. Na ruim 10 minuten te hebben gespeeld, kan Gemini het eerste doelpunt scoren: 3-1. Met nog 12 minuten op de klok wordt er door trainer/coach Pieter een time-out aangevraagd. Er volgt een lange en mooie aanval waarin Ingrid kan scoren: 4-1. Gemini krijgt een strafworp toegewezen en deze wordt goed gemaakt: 4-2. Marlies weet dan van afstand te scoren: 5-2. 12 seconden daarna weet Gemini te scoren en nog geen 20 seconden daarna kan Arné van afstand scoren en de stand is nu 6-3. Stef kan op een mooie manier de bal onderscheppen en even later is het Wietze die de bal onderschept. Dan is het een beetje onduidelijk, want de klok staat op de laatste minuut maar volgens de scheidsrechter zijn er nog een paar minuten te spelen. Gemini kan nog een keer scoren en het is Wietze die dan ook nog weet te scoren. De ruststand is 7-4.
De 2e helft begint meteen een beetje rommelig en Gemini krijgt een strafworp mee: 7-5. Even later maakt Ingrid een vrije bal: 8-5. Gemini scoort en dan maakt Sabine een goed genomen vrije bal: 9-6. Daarna scoort een dame van Gemini twee prachtige afstandsschoten en is de score 9-8. Er wordt een time-out aangevraagd. Hierna kunnen Ingrid (10), Wietze (11), Marlies (12) en nogmaals Ingrid scoren: 13-8. Vervolgens scoort Gemini 2x als Stef een mooi afstandsschot maakt: 14-10. Gemini kan weer 2x achter elkaar scoren en komt toch weer dichterbij: 14-12. Stef weet van afstand te scoren: 15-12. Gemini krijgt een vrije bal mee en scoort. In de laatste minuut krijgt Gemini een vrije bal die uiteindelijk in een strafworp wordt veranderd. De eindstand is dan ook 15-14. De twee punten blijven in Almkerk/Giessen.

Doelpuntenmakers: topscoorder Ingrid met 5 doelpunten, Arné, Sabine, Marlies, Wietze en Stef allemaal 2 doelpunten.

Volgende week zaterdag spelen zowel het 2e als het 1e in Zwijndrecht tegen Conventus.

Hanneke van den Driest

(terug)