Nieuwsbericht

(terug)

ACKC 1 – DVS ’69 1

namens Websitecommissie, maandag 25 november 2019

Na drie oefenwedstrijden (winst tegen Sporting Delta 18-9, verlies tegen OCZ 20-22 en winst tegen Keizer Karel met 23-21) is het zaalseizoen vandaag echt begonnen. En meteen tegen DVS ’69. Een pittige tegenstander.

Maar eerst mochten Jurre van der Ham en Iebe Verschoor nog een doorloper nemen; ze scoorden allebei! Goed gedaan jongens!

Een pittige tegenstander bleek een “understatement”. Al meteen in het begin bleek dat DVS ’69 echt een tandje te hoog was voor ACKC. Al na 6 minuten stond het 0-4. Jochem, die sterk voor de geblesseerde Jelle inviel, wist de score voor ACKC te openen. Met één hand wist hij de korf te raken. Kort hierna kon Ingrid van afstand een doelpunt maken: 2-4. Stef kreeg een strafworp mee, omdat zijn heer heel hard in kwam en hij wist deze zelf te scoren. De stand was nu 3-4, dat brengt nog hoop voor de rest van de wedstrijd. DVS wist nu 2x te scoren wat de stand op 3-6 bracht. Dan krijgt een heer van DVS een gele kaart voor commentaar op de scheidsrechter. Een dame van DVS krijgt ook een gele kaart voor mopperen tegen de scheidsrechter. Voor de rust heeft ACKC kansen genoeg gekregen om te scoren maar verzaakt dit. DVS echter niet: de rust stand is dan ook 3-11.

Na de rust kan DVS wederom een aantal keer scoren: 3-14. Dan scoort Arné van afstand. Maar meteen komt daar een tegendoelpunt. Stef scoort een doelpunt en DVS meteen vier erachter aan. De score is nu 5-19. Jochem kan van afstand scoren en DVS 3x. Stand is dan 6-22. Dan komen er ineens een aantal doelpunten aan de kant van ACKC: Jochem 2x, Stef 1x en Ingrid 2x. DVS scoort nog 2x en de stand is dan 11-24. In de laatste minuut krijgt ACKC een strafworp mee die keurig wordt afgemaakt door Stef maar de bal is nog niet in het andere vak of daar valt weer een tegendoelpunt. De eindstand is 12-25. Deze wedstrijd moeten we maar gauw vergeten en focussen op de volgende wedstrijden die nog gespeeld moeten worden.

Volgende week zaterdag wordt er uitwedstrijd gespeeld in ’s-Gravendeel tegen ADO 1. Doelpuntenmakers van deze wedstrijd: Jochem van der Zouwen en Stef Mommers 4x, Ingrid Dekkers 3x en Arné van Herwijnen 1x

Hanneke van den Driest

(terug)